Elak och hånflinande...

... kallade de mig här på jobbet nyss. Bara för att jag hade lite tråkigt och roade mig med att räkna ut medelåldern här på kontoret när jag slutar... Undrar när banken på riktigt inser att det faktiskt är ett problem som de måste ta tag i ganska snart? Jaja, det är ju inte mitt problem, jag slutar nästa fredag och på Tibrokontoret är åldersstrukturen i alla fall lite annorlunda. Där finns det flera stycken som är under 50. Till och med en några som är under 40. Och så jag sen då...

Kallt och jävligt

Det blåser, regnar och är allmänt grått ute och här inne på banken är det svinkallt idag. Imorgon blir det tjock stickad tröja istället för klänning som jag valde att ha på mig idag. Har för mig att jag såg en termometer här nånstans för ett tag sen. Den ska jag se om jag kan hitta igen.
Den låg där jag trodde... och det är faktiskt 20 grader här inne. Det kan man inte tro. Får nog hämta en mugg med varmt vatten så jag kan värma mina händer lite i alla fall.

Ikväll är det möte... igen. Skulle väl sluta vid 19, och som tur är är det i Skövde så man har nära hem efter. Men ändå, det blir många kvällar den här veckan.

Måste lägga in det i min tidrapport!

Outsiders

Någon som såg på programmet "outsiders" igår kväll? Själv såg jag bara slutet, men jävlar (förlåt man ska inte svära, men ibland måste man) vad jag skrattade. Det handlade om "pony play" vilket om jag förstod rätt innebär att man tänder på att ena partnern är häst och den andra ägare/tränare... I USA finns det träningsläger för såna och ett svenskt par var där. Hon var pony och han tränaren. Så hon fick lite lätt porriga kläder och betsel och grejer och sen drog hon och en tjej till en vagn som först en tjock tant som hade träningslägret satt på och sen satt pojkvännen där. Lite senare red även pojkvännen på hennes rygg (ungefär som man gjorde på sina föräldrar när man var liten) och hon stegrade sig och ryckte med huvudet... Hon och de andra tjejen fick stå i en liten hage också och de andra klappade och matade...  På absolut fullaste allvar, vad är det för fel på såna människor? Kan verkligen inte förstå hur detta på något sätt kopplas ihop med deras sexuella liv och hur det kan påverka det, men det gjorde det tydligen.
Jaja, skrattade ordentligt gjorde vi hemma i soffan i alla fall och kände oss fruktansvärt normala. Kul att det finns folk som vågar gå ut med sina tankar och åsikter oavsett hur konstiga de är, så kanal 5 kan göra såna underhållande program som outsiders. Går det i repris så titta!

Tidigt

Då sitter man här och ska snart öppna. Det var inte många bilar ute på vägen när jag körde hit, men några stackare som hade tagit sig upp lika tidigt som jag var det.
Nu kom Ingemar hit också. Vi som ska hålla ställningarna så här på morgonkvisten. Vi kom fram till att vi inte har en aning om hur vi ska göra, men han sprang bort till bageriet för att se om vi har beställt mackor, annars får vi göra dem själva. Inte för att det har gått åt så många hittills, men ändå. Ska det va så ska det.

Försökte ta kort på mina naglar igår, men det blev inget bra. De kom inte till sin fulla rätt så då sket jag i det. Får se om jag gör något annat försök.

På söndag ska jag ha ljusparty hemma (
www.partylite.se). Ska bli jättemysigt. Ska bara hinna med att klinkra källaren först och storstäda efter. Kommer gå alldeles utmärkt.

Sådär, då har vi öppnat. Mackor och kaffe är framställt och vi är redo... än har det inte kommit någon. Men det är tre timmar kvar så allt kan hända =)

Den spännande fortsättningen på nagelberättelsen...

Nu har jag då äntligen fått mina efterlängtade naglar gjorda. Glasfiber blev det den här gången. Hade gele förra gången och den här varianten känns bättre. Vet inte riktigt varför. Får väl se hur de håller men de är så klart jättefina! Hade jag orkat resa mig från soffan hade det funnits en bild här under. Kanske blir en annan gång.

Nu ikväll har vi varit och köpt elementfärg så vi kan måla det innan lördagen när pappa kommer och klinkrar. Snart är vi klara... vad ska jag då skriva om? Köksplaneringen kanske =)

Naglar

Nu har nedräkningen börjat. 35 min kvar tills jag slutar, sen traskar jag iväg till nagelstället och får vackra naglar.
Fortsättning följer...


Långkalsonger

Imorse gick jag upp 4 för att åka till Töreboda och stå utanför företagen när de kom till jobbet vid 6-tiden. Jag och Jan-Eric stog och huttrade och bjöd på godis. Banken har så bra ideér ibland...
Trots mössa, vantar, långkalsonger, raggisar, vinterskor och dubbla jackor så var man rätt frusen när man kom tillbaka till jobbet. Då var det gott med en kopp kaffe att värma sig med.
Innan vi öppnade bytte jag strumpor och skor till en lite nättare variant, men långkalsongerna (egentligen vanliga svarta tights, hittade inte mitt läckra underställ) har jag haft på hela dagen och det är så skönt så!

Mycket gott mattips!

Har precis ätit kvällens måltid. Dinkelpannkakor. Jäklar vad gott det var. Har läst att det skulle vara något extra men att det skulle vara så gott visste jag inte.
Till detta hade jag keso och jordgubbar som jag tinade och mixade med mixerstav.

Receptet om någon vill prova:

1/4 pkt jäst
50 g smör el margarin
3 dl vatten
1 krm salt
2 tsk socker el honung
3 dl dinkelsikt

Smula ner jästen i en bunke. Smält matfettet och häll i vattnet. Värm till 37 grader. Häll i bunken och lös upp jästen. Blanda i salt och socker/honung.  Låt stå 10 min. Tillsätt mjölet och vispa. Låt jäsa 10-20 minuter och stek sen som vanliga pannkakor.

Med mina myrportioner åt jag 3 st och nu är jag mätt och belåten. Så nu står ett helt lass och väntar på kära sambon tills han kommer hem från träningen.

Nu ska jag gå in till grannen en sväng med katalogen inför helgens ljusparty. Hon kunde inte komma men ville beställa ändå.

Nya jobbplaner

Förra veckan fick jag reda på att jag skulle jobba här i Töreboda februari ut, innan det var dags att börja i Tibro. Men nu har det blivit akut personalbrist i Skövde så jag slutar redan 8 februari här och kör tre veckor där innan jag börjar i Tibro. Kan visst bli en del dagar där innan också, så nu är det inte långt kvar här.

Imorgon är det morgonarbete som gäller. Jag och Jan-Eric ska stå utanför företagen vid 6-tiden och bjuda på godis och dela ut erbjudanden om fondsparande. På fredag är det också morgonjobb, men då ska jag sitta på kontoret hela tiden.
Nu fick jag precis veta att jag ska jobba i Skövde onsdag och torsdag den här veckan.

Om man skulle ta och jobba lite kanske.. snart är det ju dags för lunch.

Ha en trevlig dag!

Promenix

Precis hemkommen från en promenad. Har funderat på det hela dagen, och kom iväg till slut. Marcus och Johan kollade på handboll så jag kände att det var ett bra tillfälle att traska iväg på, Var ute nästan en timme och nu känns det sååå bra. Har druckit dagens sista drink och har bestämt mig för att lyxa till det med en sallad ikväll. Men måste ändå få i mig tre drinkar om dagen för att se till att få all näring och så.
Har kommit på en jättebra och precis lagom runda, som man kan korta ner om man skulle känna för det. Men det gör man ju inte...

Nu händer det konstiga saker i vår soffa... tur att jag sitter i fåtöljen...

Mer om källaren och mat

Igår blev det tapetserat i källaren. Det blev så bra! Nästa helg är det klinkers och sen är det dags att ställa ner möblerna. Så skönt att äntligen få det klart. Och att det kommer bli så fint känns toppen!
Var i Falköping på morgonen igår för att köpa klinkers. De vi hittat hade tagit slut här i Skövde så det blev en liten utflykt. Nu står allt i hallen.

På kvällen var jag, Sanna och Puff ute och käkade. Var på Mangos och det var lika gott som vanligt. Även om jag inte orkade äta lika mycket som jag brukar. Inte blev det dyrt heller. Mycket trevlig kväll med flickorna.

Idag ska jag nog städa lite. Har inte känts som det varit någon idé innan, när det bara dammar från källaren, men nu håller Marcus på och städar där nere så lite dammsugning här uppe kan det nog få bli också. Men den riktiga storstädningen blir inte förrän vi burit ner alla möbler och fått ordning. Förhoppningsvis nästa helg alltså. Men det hindrar ju inte att man tar lite dammråttor i vardagsrum och hall.

Ska försöka komma ut på en promenad sen också. Både jag och herrn är sugna på det och det är ju faktiskt fint väder idag, så det ska bli riktigt skönt.

Det är för övrigt mycket trevligt att folk ser och påpekar att det syns att jag har gått ner i vikt! Har gått jättebra att trappa upp med mat och då är det inte lika tråkigt att dricka drinkarna emellanåt heller.

Tapeter och mat

Idag skulle det shoppas tapeter efter jobbet och det blev som jag skrev om tidigare. De fanns inte på lager, så det fick bli en annan istället. Men det gör inget, för den var också jättefin. Brun och fin, som allt annat i vårt hem =). Den tapeten vi tittat på hemma, kommer hamna i köket när vi gör om där om ett litet tag. Den kommer bli skitsnygg där så det var nästan tur att den inte fanns idag.

Har städat i ordning i källaren. Burit bort allt gammalt skräp och dammsugit ordentligt på både golv och väggar. Marcus var duktig och gjorde mest. Jag lagade mat under tiden. Matlagningslusten är fortfarande kvar. Det är kul. Gjorde canneloni med tre olika fyllningar. En med köttfärs, en med kycklingröra och en med blandade ostar (mozzarella, feta, getost....) och täckte allt med min tomatsås och in i ungen 30 min. Blev faktiskt riktigt gott. Åt en av varje och blev precis proppmätt! Magen har nog dragit ihop sig lite och det tackar jag för.

Imorgon ska lördagens standardmat i Ryd tillagas här istället. Spännande. Fast köttfärssås och spagetti har jag ju lagat förr och det är ju inte svårare att laga till många än vad det är att laga till en så det blir nog bra.

Marcus har köpt godis ikväll och jag är så imponerad för det stör mig fortfarande inte ett dugg. Trodde det skulle bli svårare att låta bli sånt där när jag började med mat, men nu är jag ju så mätt så nu behövs inget. Fast förut har det ju alltid varit gott med en liten chokladbit efter maten. Konstigt allt det här. Men bra!

Snart helg

Nu är det inte många timmar kvar tills man får åka hem och ta helg. Ska åka och köpa tapeter i eftermiddag om de har de hemma, men det återstår att se. Håller alla tummar jag har för att det går bra.

Igår åt jag äntligen min efterlängtade kyckling. Det var jättegott, men kändes lite märkligt, för jag var inte ett dugg hungrig så jag åt inte så mycket. Ändå kändes det som jag moffade i mig hur mycket som helst. Vad man kan ändra uppfattning om saker och ting på bara två veckor.
Det har ju gett resultat i alla fall. Både på vågen och i hjärnan. Motivationen finns alltså fortfarande kvar och det känns så skönt! Nu börjar ju den riktiga utmaningen.

Nu måste jag nog kolla alla andras bloggar. Gäller att passa på när det är lugnt på jobbet....

Gårdagen

Började gårdagen med att få lite lite sovmorgon, eftersom jag och Anna skulle vara på högskolan hela dagen. Kom till kontoret i Skövde vid 8 och som vanligt var det lite lätt kaos med allt, men det ordnade sig. Banken öppnade för övrigt 6 på morgonen och det var inte jättemycket action på kontoret när vi kom dit.
Vi fick i alla fall ihop alla saker och tog bankbilen till högskolan. Mycket trevlig liten bil. Toyota Auris som inte alls är särskilt gammal. Jätterolig att köra! Synd att vi inte skulle längre.
Eftersom det var vårstart var det inte ens i närheten av lika mycket folk som det brukar vara på hösten. Men det var en liten studentmässa i alla fall så lite folk var det. Satt där till 15 och sen tillbaka till kontoret med alla saker och fixa alla betalningar vi tagit emot.

Efter arbetsdagen åkte jag och tittade på tapeter. Jag och herrn kom överens om att jag skulle åka dit och titta och ta med tre olika prover hem, så fick han välja av de tre. En ratades direkt och de andra två är likadana fast olika färg så vi får se vilken han bestämmer sig för. Jag tycker båda är jättefina! På lördag ska det ju tapetseras, men igår slog det mig att tänk om de inte har just den sorten på lager... vad gör vi då. Fast av alla tapeter de har prover på så har de ju bara en liten del uppställda i affären och då kan man ju tycka att det borde vara de som de har i lager. Det återstår att se.

Åkte sen en sväng till coop och handlade, när jag ändå var i de trakterna. Botaniserade i hyllor som jag aldrig varit förut och handlade saker som jag knappt kan uttala... fast först hamnade jag fel och stod och letade på den arabiska hyllan. Där fanns inte det jag letade efter. Tror jag inte i alla fall. Det stod på arabiska, och det är ju inte direkt mitt förstaspråk. Så ikväll ska det lagas spännande mat... tror jag.. om jag inte fegar ur och kör på ett säkert kort. Kycklingen är inhandlad i alla fall.

På kvällen var det dags för handboll. Country mot Torslanda. Sist gick det inte sååå bra. Enda laget country förlorat mot, och i början av matchen verkade det inte gå bättre. Låg under 0-4, och det verkade vara mycket nerver inblandade. Men sen släppte det och Country dominerade resten av matchen. Min älskling var grym i målet!
Så det var en mycket trevlig avslutning på dagen.

Nu ska jag väl ta och börja jobba lite. Vi ska ha morgonmöte så fort klockan blir 9 (tre minuter kvar) så vi kan stänga dörrarna. Har ju öppet mellan 6 och 9 nu ett par dagar...


Planer

Idag har jag letat recept och planerat mat för ett bra tag fram över. Ska åka och storhandla imorgon! På torsdag ska jag äta kyckling! Har hittat så många goda recept så jag vet inte vilket jag ska välja. Men alla ska provas inom en snar framtid.

Men innan det ska handlas ska jag och Anna jobba på högskolan. Ska sitta och ta in kåravgifter. Gjorde det i höstas också, och det var väl inte jättemycket action. Men vi får väl underhålla varandra...  Vi jobbar ju inte på samma kontor längre så det finns mycket att uppdatera.

På kvällen är det handboll. Längesen det var hemmamatch nu så det ska bli roligt! Får nog till och med slå på stort och ta på mig min HKC-tröja.

På tv är det bygglov just nu. De är i Källby, så inte så långt härifrån alltså. Tror och hoppas att jag inte pratar så bonnigt. Måste nog anmäla mig till något program så jag kan kolla på det sen och höra hur jag pratar.  Fast om jag mot förmodan skulle vara med på tv så skulle jag nog inte vilja kolla på det sen. Men det skulle man ju göra ändå... antagligen kommer jag aldrig behöva fundera på den saken på riktigt så vi lämnar det nu.

Börjar bli lite tråkigt nu

Drack precis dagens sista drink och det är fortfarande inte jobbigt, men börjar bli riktigt tråkigt. Är så sugen på att äta något. Spelar inte så stor roll vad, och det är ju bra. Den nyttiga maten kommer kännas toppen efter det här. Men ett par dagar till innan det blir så.
Vivian på jobbet påpekade faktiskt att hon såg att jag magrat av (nu vet jag ju inte om magra av är ett passande ord för mig, men lite fläsk har väl försvunnit).

Igår målade vi massor i källaren. Den snygga gröna väggen är nu vit. Ska ner och måla sista lagret nu (hoppas jag). Det är i stort sett klart, lyser bara igenom lite på vissa ställen så det borde räcka med en gång till. 

Dags att ta tag i det. Ingen idé att sitta här och ladda mer.

Nu börjar det hända saker

I eftermiddag ska vi måla i vår källare. Äntligen är allt underarbete klart. Trodde inte det skulle bli så mycket som det blev så det är skönt att allt spacklande, murande och slipande förhoppningsvis är helt klart.
Om allt går som planerat blir det målning idag, tapetsering nästa helg och klinkers helgen efter det.  Sen är det i stort sett klart!

Mitt pulverdrickande går bra. Ska köra till onsdag och sen börja trappa upp med lite mat. Tror jag... ska planera matsedel fram tills dess och åka och storhandla så man har allt hemma och vet vad man ska laga varje kväll. Marcus klagar inte på upplägget heller, och det kan jag väl förstå. Han kommer ju få lagad mat varje kväll + matlåda och att det sen är nyttig mat är väl bara ett plus. Är fortfarande lika laddad så det kommer inte bli några problem alls.
På onsdag ska jag väga mig så då får vi se vad det har gett rent viktmässigt, men sen ska det ju fortsätta neråt är tanken.

Återkommer om det...

Glömde ju...

Har fått reda på mitt framtida jobb. Kommer jobba i Tibro från och med snart... månadsskiftet antagligen, men exakt när vet jag inte än. Det får väl cheferna komma fram till.

Nu är julen utstädad och grejerna nerburna i källaren. Så skönt. Och ikväll ska det fixas och donas i källaren. Ska slipa och spackla och sen få undan lite damm så kanske vi kan måla imorgon. Har köpt färg idag.

Nu är händerna torra som fnöske så jag ska ta och smörja lite.

Det rullar på

Igår tog min mamma examen och hade avslutning i kyrkan. Hon sa upp sig från sitt bankjobb efter typ 100 år och började plugga till lärare. Nu är hon klar och har fått jobb och är hur nöjd som helst. Tänk om jag hade haft samma motivation som hon har haft när jag pluggade. Men jag hade ju så mycket annat viktigt att greja med. Sexmästeriet till exempel =). Och med tanke på det tycker jag var rätt duktig ändå som bara har 10 p kvar (som jag får se om jag tar, nu har jag ju jobb ändå...). Fast det kanske är skillnad på att börja plugga när man är 50 och 21... lite olika prioriteringar.
Efter kyrkan gick vi till Riviera och familjen åt. Jag tog en pepsi max. Var lite sugen på att äta där ett tag, men gjorde inte det och efter kändes det mycket bra. Äta kan jag göra nån annan gång =). Ett steg närmare favvojeansen!

Idag ska julen bort. Lär inte ta så lång tid eftersom jag inte är så mycket för pynt. Ska bli skönt att få undan i alla fall. Har nog aldrig haft kvar sakerna så länge som i år. Nu känns det skönt att vi inte tog fram julgranen, det får bli nästa år.

Dags att ta tag i saker och ting. Kanske till och med kan få lite gjort i källaren idag.

Vad duktig jag är!

En vecka + en dag nu och det går som tåget. Kom igår fram till att så länge jag inte äter något alls är det inget svårt att stå emot godsaker, eller annat som går att tugga på, det svåra kommer bli sen när man ska äta nyttigt  och bra. Fast jag är av den uppfattning att är man duktig och tränar och äter vettigt på veckorna kan man få lyxa till det lite på helgerna. Hur mycket beror på hur duktig man har varit.
Nästa vecka börjar nya schemat på feelgood om jag inte minns fel och då ska jag och Helena hitta bra och roliga spinningpass att köra. Det ska bli riktigt skoj! Ska skaffa mig ett par bra spinningskor och sen blir det ordning på torpet!

Nu är det tjockisprogram på trean. Måste titta för då känner man sig duktig. 


Tredje dagen lite i efterhand

Igår skulle enligt allt jag läst varit den tuffaste dagen på min kur. Det var den icke! Tycker första dagen var svårast. I alla fall om man mäter i hunger, för det var egentligen bara då jag var riktigt hungrig. Igår gick hur bra som helst. Fjärde dagen idag och nu ska det bara bli lättare. Än så länge känns det bra.
Satt och diskuterade detta med hunger och sånt igår och jag kom fram till att även om folk i min närhet vill beställa pizza så går det bra. Är så pass laddad att det faktiskt inte stör mig. Visst vore det gott, men det är bättre att spara på det och ta en pizza nån gång ibland när man verkligen gjort sig förtjänt av det. Det skulle vara jättegott nu också, men så onödigt. Skönt att man lyckats bestämma sig så bra den här gången.

Jag var för övrigt på apoteket igår och köpte munspray och munskölj eftersom jag läst att man kommer få dålig andedräkt snart. Munsprayen var väl sådär, men den smakar bättre än vad det annars gör i munnen. Köpte Listerine också, och det fräschar verkligen upp.
Mamma eller pappa hade frågat tandläkaren om det hjälpte att ta sånt och de hade sagt att det gör väl varken till eller från, men tycker man det känns bra så är det inget fel att använda. Och för min del är det mest för andedräktens skull. Hål har jag ju inga ändå (peppar, peppar....)!

Nu bär det snart iväg till Lidköping för att kolla in Sannas nya radhus. Ska bli skoj. Det är väl bäst att fylla på vattenflaskan och kissa i förebyggande syfte så man klarar bilfärden dit utan att det händer en olycka =)

Dag 2

Andra dagen på min pulverdiet och idag har det gått riktigt bra. Faktiskt smidigare än igår. Har knappt varit hungrig alls, men imorgon ska det visst vara jobbigast så då får vi ser vad som händer. Klarar det gör jag, oavsett hur hungrig jag blir. Får dricka lite mer vatten bara.

Imorgon är det fredag och sen helg. Ska bli skönt. Ett besök hos Sanna står på schemat på lördag och på söndag har Marcus match, så då är han borta hela dagen. Får väl hitta på saker att roa mig med själv. En sväng på stan kanske. Hoppas att den värsta reahysterin har lagt sig...

Höpp och skit!

Börjar det nya året med lite pulverdiet...

Fan vad tråkigt det är när man skrivit ett långt inlägg och så sparar man det och helt plötsligt så är det sparat som utkast och bara de två första raderna är sparade...  Då är man inte alls motiverad att skriva om allt, så det får bli en liten sammanfattning.

Har idag börjat mitt nya liv på ett lite extremt sätt. Ska pulverbanta, helt enkelt. Bra sätt att bryta de gamla dåliga matvanorna och få bort lite fläsk snabbt för att sen få ordning på allt ordentligt sen.. och nej, man går inte automatiskt upp allt man gått ner när man börjar äta igen. Kanske om man återgår till sina gamla matvanor, men det är ju inte tanken med det här. Måste bara få en bra push igång och då känns det här helt rätt.

Det får räcka så för idag, för jag är fortfarande sur för att allt försvann. Mer info om nån är intresserad finns på
www.cambridgekuren.se
Ska skriva lite om hur det går fram igenom också, men nu får det vara bra för idag.