Mina nya vänner

Nu har mina efterlängtade beställningar kommit. Både lur och nässköljare och jag är så nöjd.
Har naturligtvis provsköljt och det gick så bra så och det rensade verkligen ut allt gammalt skräp som fanns kvar i snoken. Nu andas jag så fritt och fint och det känns hur bra som helst att kunna göra det utan nässpray.

  Här är de, de nya vännerna =)

Nu är det snart lost. Ska bli trevligt. Fast jag missade städtanterna innan. Kollade ju, men det verkade vara något nannyprogram, men det var det visst inte utan bara massa barn i familjen som fick städat. Får väl kolla in reprisen. Vet inte varför jag tycker sånt är så kul. Kanske för att man känner sig lite duktig även om man inte orkat städa på ett bra tag. Man skulle ju aldrig hamna i en sån situation. Fast en storstädning skulle fortfarande inte skada, men det kommer när vi känner oss redo...

Dags för nya tag

Tillbaka på jobbet efter en lång ledighet. Den här påsken har nog blivit den lugnaste hittills. Snorat och snörvlat i soffan är väl i stort sett det enda jag har gjort. Fram till jag ringde till farbror Leif i alla fall. Sen fixade han recept på både penicillin och kortisonnässpray så på en dag gick jag från vrålförkyld till bara lite småsnorig. Trycket i bihålorna släppte snabbt och idag är första dagen utan vanligt nässpray. Sååå skönt! Det var alltså bihåleinflammation jag hade åkt på och då var det visst inte konstigt att vara supertäppt i tre veckor. Men det är ändå helt fantastiskt hur snabbt det kan vända bara man får lite doping i rätt form.


Dofter

Nu är det fart på inläggen må jag säga, men jag kände att jag var tvungen att fortsätta med ett till när jag ändå var inne på min näsa. Insåg nämligen precis att jag inte har känt några dofter på länge. Utom vissa, extremt starka, som en dam här på banken igår som måste tagit sin morgondusch i gammal tantparfym istället för vatten, och nu smyger det in någonting i den ena täppta näsborren som påminner om gammal bok. Väldigt svagt och bara om jag andas sakta (annars får jag andnöd och måste andas med munnen...). Men annars har jag haft en väldigt doftfri tillvaro. Kanske därför en del saker smakar lite märkligt. Kaffet här på banken till exempel, som jag lovordat så, smakar vidrigt tillsammans med min förkylning. Tandkräm är inte heller det godaste just nu och då inser man ju att det är något fel. Tandkräm ska ju vara fräscht och kaffet var ju gott för två veckor sen så det borde vara det fortfarande...

Dags att återgå till jobbet...

Nosebuddy

Nu har jag tröttnat på att vara konstant förkyld och har beställt en nosebuddy! Vill inte ta mer nässpray eftersom jag inte tror det är bra för min näsa att fortsätta med det. Det blir inte bättre i alla fall, så nu ska jag skölja min näsa och hoppas på det bästa, men tydligen ska det vara bra och effektivt.
Mina läppar är helt förstörda efter att jag har andats med munnen alldeles för mycket, så Mary Kays lipbalm får verkligen bekänna färg nu.

Klicka för att förstora bilden

Ska bli väldigt spännande och intressant. Återkommer med detaljer när jag fått den och provat =)

Tillbaka i soffan

Trodde det hade vänt eftersom jag i alla fall jobbat två dagar, men det här var något av den segaste förkylning jag har haft. Idag har det snarare vänt åt andra hållet igen. Helt täppt, ont i huvudet och nu har jag fått feber också...
Vaknade innan klockan imorse och hade ont i huvudet så jag gick upp och tog en ipren så jag skulle må bättre när jag vaknade och skulle upp på riktigt. Låg och svettades mängder i sängen så den blev riktigt äcklig och ändå hade jag 38 grader när jag kollade.
Får nog ta en promenad över till vårdcentralen och fråga vad det är för fel på mig....

Igår klippte jag mig och det känns supersönt, bilder kommer snart, ska bara se lite lite representabel ut först...

Luren lyser med sin frånvaro

Fortfarande ingen telefon, ingen kreditupplysning i posten och inget mail som förklarar vad som kan ha hänt. Men, däremot har jag nytt mobilnummer på eniro... Det hade jag ju inte planerat. Har skrivit i vilket nummer som ska flyttas och det verkade inte vara några problem, men det kunde ta ett par dagar... fast varför jag fått ett annat nummer så länge förstår jag inte... och varför ett nytt nummer om jag inte fått något mer. Kan ju inte gärna svara om nån ringer. Fortsättning följer...

Back in business

Idag är jag tillbaka på jobbet igen. Det var riktigt tråkigt att vara hemma och vara sjuk. Igår eftermiddag var det som om något bara släppte, för jag kände verkligen på bara någon timme hur pass mycket bättre jag blev. Är lite småsnuvig och hostig idag, men inte alls som tidigare. Så skönt!

Ikväll kommer en kille från Kvik och mäter upp vårt kök så kan vi kanske få tummen ur och komma igång med planeringen på riktigt sen. Åh vad fint det kommer bli. Kommer säkert bli lite före och efterbilder sen när det är klart. Fast det är ju ett tag kvar dit.

Kom på idag att det händer mycket små och stora trevligheter i vår. Börjar med min efterlängtade klippning imorgon, om den nu blir av den här gången, sen är det Stockholmsresa i helgen, köket börjar planeras och vi ska till både Kolmården och Tallinn med jobbet. Sen slutar ju handbollssäsongen efter helgen så då får jag tillbringa mer tid med min älskade sambo och det är ju toppen!

Det börjar närma sig lunch nu och återigen ska ica få visa vad de har att erbjuda. Anna gick precis förbi med en minipaj och en gigantpåse sallad som jag gissar kommer därifrån. Kanske ska kolla förbi frysdisken och in i kyldisken idag. Wild and crazy liksom...

Två helt olika saker som bara måste påpekas

För det första hittade jag den här bilden och det måste vara de fulaste byxorna i världshistorien någonsin. Finns det någon som på fullaste allvar kan tycka att de är snygga, eller ens så pass att man skulle kunna använda dem till något annat än att löjla sig och spela ful i?



För det andra så måste jag säga att Notting Hill är den absolut bästa filmen någonsin. Trodde min var borta men sen hittade jag den på helt fel ställe, så nu sitter jag här och njuter =)


Ingen klippning idag heller

Börjar tro att det inte är mening att jag ska klippa mig hos den där frisören. Borde provat något helt annat när Michaela inte jobbar längre. Igår skulle jag ha klippt mig 17.00 men frisören hade blivit sjuk, så då fick jag tid idag kl.12 istället. Men nu ringde de igen (och väckte oss, Marcus somnade om) och sa att hon fortfarande var sjuk, och nu kan inte jag förrän på onsdag så då har jag tid igen.
När jag väl vaknat kunde jag inte somna om igen eftersom jag var vråltäppt. Vaknade inatt också, vid 3 och snöt mig x antal gånger och försökte ta nässpray som vägrade fungera. 03.36 la jag mig ner och kunde andas normalt igen, men då kunde jag inte somna... sista gången jag kollade på klockan var 04.21 och sen somnade jag väl antar jag.
Svårt att försöka sova när man måste koncentrera sig på att andas. Andas genom munnen går ju, men det är inte det lättaste sättet att somna på.

Nu har jag varit vaken en timme och snytit mig säkert 10 gånger. Fattar inte hur mycket snor man kan ha i en sån liten liten näsa.
Hittade nån ekoblogg som skrev om nässköljning och det kanske vore något. Fast jag har ju ingen sån nässköljningsgrej. Det fanns någon variant på apoteket såg jag och dit måste jag i vilket fall för mitt nässpray är slut. Kanske ska kolla in på nån naturmedicinaffär och se om de har något alternativ. De brukar ju ha massa knepiga idéer för sig och något kanske fungerar.

Vi får se...

Besviken

Fick ett sms förut att ett paket hade kommit. Gött, tänkte jag. Kom telefonen så fort? Nej, det gjorde den inte... Marcus skjutsade upp mig till affären när han ändå skulle iväg på handboll, och när jag ska läsa upp koden för killen i kassan ser jag att det är ett paket från hm som kommit. Det stod ju där svart på vitt, men jag var så inställd på att telefonen skulle komma. Hm brukar ju inte gå särskilt fort. Brukar i alla fall ta en vecka längre än de säger och nu skulle det komma i mitten på nästa vecka. Ville ju ha min lur nu!
Kläderna var inget vidare heller. Kommer skicka tillbaka allt utom ett par shorts, ett par bikinitrosor och ett tvåpack leggings. Hade beställt en trenchcoat och då skrattade jag faktiskt lite, för den var som ett mindre tält. Jäklar vad plats det fanns där. Sen var det lite annat som i och för sig var lagom, men ack så fult!

Så nu får jag vänta lite till på min lur. Men den kommer vara efterlängtad när den kommer.

Jag snorar vidare så länge.

Jag är en sorglig människa

Är hemma idag också, men det är inte därför. Vrålförkyld har man rätt att vara nån gång om året. Men jag satte mig med min kopp kaffe vid tv:n, zappade lite och stannade på femman, för tjejen där hade så snygg frisyr och det visade sig vara ett sånt där ring in och gissa ord-program. Och jag tittar fortfarande... Har säkert kollat 25 min nu. Men alla gissar ju så in i helvete puckade saker. Margit har till och med ringt in två gånger och gissat fel. Ok att man kan gissa fel, men man gissar väl ändå inte de orden som andra redan gissat? De rullar nämligen längst ner hela tiden.
Jag fattar ju att de på programmet vill att så många som möjligt ringer in och gissar fel så det blir mycket pengar, men sååå svårt kan det väl ändå inte vara. Men tydligen. Och nu måste jag ju veta viket ord det är! Jobbigt...
Nu ringer Linda in, för tredje gången... kan inte vara många som ringer. Hon gissade fel. Oväntat!

Nu ska programledaren hjälpa till för programtiden börjar ta slut... Sen ska jag ta mig i kragen och titta på något mer intelligent program. Någon sån där bra amerikansk evighetsserie kanske =)

Stackars lilla mig

Igår kväll firade vi Johan som fyllde 30 och ju längre tiden gick desto mer snorig och hostig blev jag. Idag vaknade jag helt igentäppt , ont i halsen och ont i huvudet. Så nu är det väl dags för årets dunderförkylning. Är i alla fall hemma idag, för man orkar ju inte göra direkt mycket alls, och det kanske är schysst mot kunderna och kollegor att inte sitta och snora och hosta på dem.
Så idag är det lite synd om mig faktiskt. Fast kanske inte jättemycket... men lite i alla fall...

Ny lur

Idag har varit en väldigt lugn dag rent allmänt, så jag har hunnit med att beställa en ny telefon. Blev så inspirerad av Fridolfs lila lur i helgen. Den var så fin. Och både Marcus, Karin och Elin har ju flashiga Sony Ericsson de också, så då kände jag att det minsann var dags för mig att lämna Samsung ett tag (även om jag fortfarande är grymt sugen på en u700) och prova något annat. Och när Monica sa att det var exakt en sån som hon har som jag kollade på och hon var jättenöjd med den så slog jag till. Så nu kommer den om 2-3 dagar som rekommenderat brev till närmsta post eller serviceställe. Ica alltså...


Lunchtips

Nu är det lunchdags för många. Tydligen för våra kunder också för det är inte många själar inne på bankkontoret idag. Kanske är våra hantverkare som håller på och väsnas vid dörren som gör att de håller sig borta, eller så vill alla vara ute i det fina vädret de få lunchminuter som blir över. Och jag förstår, jag skulle inte heller gå på banken på min lunch om jag inte var absolut tvungen, och det är man ju sällan...

Nog om det... ett litet roligt tips om man vill skratta lite. Kolla in min kära lillasysters blogg
http://kajsakavatistoravarlden.blogg.se (ja det är nog ett av världshistoriens längsta bloggadress). Hon har insett att som äkta bloggare måste man ha med dagens outfit och jag gillar hennes första försök. Annah-humor och antagligen också Karin-humor. Vi brukar tycka samma saker är rätt roliga, och jag tror jag vet var det kommer ifrån. Men hon kanske var allvarlig med sitt inlägg, i så fall ber jag om ursäkt att jag skrattade, kära syster, men det får du helt enkelt ta =).

Dagens lunch idag kommer att vara något från icas frysdisk om någon misstolkade rubriken och trodde det handlade om mat. Vad det blir ber jag att få återkomma till senare. Man vet aldrig vad det döljer sig för läckerheter där.

Ingen bra början, men det kunde varit värre

Imorse när jag såg mig själv i spegeln var synen värre än vanligt (man är ju inte riktigt sitt mest piffiga jag när man precis släpat sig upp ur sängen). Har fått nån stor, knallröd finnliknande sak under ögat, på kindknotan. Den är egentligen inte alls stor, men den lyste så i mitt bleka ansikte att man inte såg mycket annat än den. Sminka över var inte det lättaste heller, men nu har jag nog fått till ett någorlunda okej kamouflage. I övrigt fortsatte morgonen på samma sätt som alltid.

När jag kom hit till jobbet kände jag att jag behövde en kopp kaffe så det hämtade jag. Vet inte om jag redan skrivit det, men här i Tibro har de riktigt gott automatkaffe till skillnad mot alla andra kontor. Malde mitt kaffe och pratade lite med Monica. Vände mig om och skulle gå till min plats och då kom Eva farande och skrämde mer eller mindre skiten ur mig. Inte så att hon gjorde något direkt men jag var inte riktigt på min vakt så jag viftade till med kaffekoppen så kaffet skvalpade ordentligt. Det mesta stannade kvar i koppen men en del flög ut. Ingen större fara alltså, men i min positiva värld kunde ju dagen börjat bättre.

Måste förresten berätta om en lite smålustig händelse som inträffade igår på busstationen i Tibro. Inte heller detta är någon himlastormande nyhet eller jättekul, men roade mig lite.
När jag stod och väntade på bussen kom det en yngling cyklande och sladdade in vid cykelstället. Tyckte han såg lite konstig ut, men kom inte riktigt på varför direkt. Men när jag gick på bussen bakom honom insåg jag varför. Han hade världens jättelager brunkräm. Ingen lätt foundation som smälter ihop med huden och jämnar ut utan ett riktigt lager som man skulle kunna skrapa med nageln i så skulle det bli en stor reva. Vid öronen och halsen var det en ordentlig skillnad i färg och den färgen han hade i ansiktet var inte riktigt naturlig utan mer åt det rosabruna hållet. Det såg verkligen jättehemskt ut. Nästan så jag ville hugga tag i honom och fråga om jag fick visa honom Mary Kays foundation och kanske hjälpa honom hitta en mer passande färg. Men det gjorde jag ju inte så klart. Han var väl kanske 15-16 nånting och jag tror inte han skulle uppskattat min hjälp. Han växer väl till sig han också. Ful frisyr hade han också förresten, men den kanske är trendig nu, vad vet jag? Vet bara att jag själv kommer skaffa mig en extremt trendig tjejvariant på fredag, om allt går enligt planerna.

Nu måste jag nog byta kaffe för det hade blivit lite kallt och då var det inte lika gott.

Naglarna is no more

Tog ett moget beslut när jag satt på toa och filosoferade förut. Kapade de naglar som var kvar eftersom jag kommit fram till att jag tycker det är väldigt fint med långa vackra naglar, och vilka händer som helst blir finare med fransk manikyr, men det är minst 1000 ggr mer praktiskt med korta stumpar istället.  Så jag kapade som sagt, målade lite med genomskinligt nagellack så de inte går sönder direkt och vad mycket lättare det känns helt plötsligt. Skriva på datorn till exempel går lika snabbt som det brukar, men jag skriver inte fel på samma sätt.
Sen kan jag ju spara in pengar på det här också. Eftersom det blivit en del återbesök redan och det säkert hade fortsatt i samma stil så blir det helt plötsligt pengar man kan göra något annat roligt med. Använda under den kommande Stockholmsresan till exempel.

Nu ska jag attackera (via telefon) min lillasyster om hon är hemma och se om hon kan hjälpa mig lite med ipoden. Hon har ju koll på alla program jag behöver för att uppfylla mitt nästa mål, att kolla på serier på bussen.

Ny frisyr...

... blir det på fredag. Jag och Sanna har via mail och bilder kommit fram till hur jag ska ha det och det kommer bli så bra så! Bilder kommer på fredag kväll, om det blir så bra som jag tror och hoppas.. Annars får det väl bli en bild med stor mössa...

Fetaost

Ville bara säga att nästan allt blir godare med fetaost till! (jag skrev nästan...)

Efter lunch

Många inlägg på kort tid nu, men jag måste ju bara berätta: Förut, precis efter att vi hade öppnat kom Eva med en bukett blommor och hälsade mig välkommen till Tibro. De var naturligtvis från hela personalen. Så gulliga de är. Så jag tror faktiskt de vill ha mig här på riktigt.
Nu slog det mig precis att jag kanske kan ha lite tur och få åka med en tidig buss idag, eftersom jag inte har något liggande. Det måste jag kolla upp sen. Som sagt, det gäller att passa på nu i början...

Hmm...

Nu ringde jag för att beställa klipptid och då visar det sig lite otippat att Michaela redan slutat. Jag som trodde hon skulle jobba ett tag till. Hon sa i och för sig att hon skulle sluta snart, men jag trodde ju inte att det skulle bli så snart. Så nu har jag bokat in tid på fredag hos någon annan... Jag är skeptisk...

På plats

Nu är jag på plats på min nygamla arbetsplats i Tibro. Känns mycket bra att vara här och det känns inte alls som det var ett år sen sist. Men det var det. Ganska exakt faktiskt. Slutade här i februari förra året. Men nu är man tillbaka igen, och de säger att de tycker det känns rätt att jag är här igen. Hoppas de menar det =)

Alltid när man kommer till nytt kontor har man sådär lite att göra på morgonen, men man ska väl inte klaga. Snart börjar pappershögarna växa igen och den här gången ska jag ju vara här. Tidigare har man ju vetat att det varit 6 månader och sen vidare till nästa, men nu är det ju slut på det. Så idag är faktiskt första gången någonsin som jag börjar på ett "riktigt" jobb. Vill jag flytta på mig nu är det jag själv som får ta initiativ (om jag inte får sparken då...).

Igår bestämde jag mig vad jag ska göra med mitt hår, för att byta ämne helt. Eller bestämt och bestämt, jag vet fortfarande inte vad jag vill, men jag ska i alla fall beställa klipptid så jag gör något med det, för jag är trött på det som det är nu så oavsett om det blir något bra eller dåligt blir det något i alla fall. Ska se om vi kan komma fram till något bra ihop, jag och Michaela, men det lutar nog åt en lång page... Lika bra att kapa ordentligt så man får valuta för pengarna =)

Sen är ju den stora frågan om jag ska fortsätta lägga massa pengar på mina naglar eller om jag ska lugna mig lite med dem. Man kan ju alltid göra nya, men frågan är om det inte ska få vänta lite.

Nu börjar det sakta men säkert närma sig fikadags. Sen jag kom hit kl 8 har jag fått ordning på datorn och skrivare, skaffat mig en telefon, lyckats lista ut vilket nummer det är till telefonen, läst tidningen och pratat med alla mina kollegor. Mjukstart är bra har jag hört!

Lite naglar igen

Nu var det längesen jag skrev något om mina kära naglar så det känns som det är dags. Vet inte riktigt vad jag gör, men de håller inte riktigt så bra som man skulle kunna tro. Eller jo, jag vet nog visst vad jag gör. Jag gör inget alls för att vara rädd om dem utan kör på som vanligt, och då brukar ju de vanliga naglarna ryka. Finns en anledning till att mina naturliga naglar alltid är korta. Så under omständigheterna är de nog rätt hållbara ändå.
Igår rök i alla fall tre, och nu är de läckert vinröda för att maskera lite. Och som vanligt är det bara högerhandens naglar som åkt av.

Sitter här och väntar på att kusinerna ska höra av sig. Fridolf är hemma och hälsar på över helgen så då ska vi passa på att kolla läget på stan och äta lite lunch kanske.
Marcus är i Göteborg och spelar handboll för en gångs skull. Men nu är det slutfasen på säsongen.

Nu ringde Elin så nu är de på g. Stan nästa!