Fredrik Paulún

Har ikväll varit på en riktigt bra föreläsning. Fredrik Paulún var på besök på vischan och det var man ju tvungen att gå och lyssna på. Han var mycket inspirerande och bra, och har verkligen vrålkoll på näringslära och annat smått och gott. Det bästa var nog att det inte var några konstigheter, utan mest sunt förnuft. Sånt som alltid är bra att höra i bantningshets och pulverkurers tid. Lite småsaker som man inte hade helt koll på var det också. Enda nackdelen var att det var alldeles för lite tid. 1½ timme gick hur fort som helst och han fick nästan stressa igenom slutet för att folk hade så mycket frågor. Alla som har möjlighet borde gå och lyssna på honom. Rekommenderas!

Efter jobbet, innan föreläsningen var vi hemma hos Eva och hälsade på. Det var också trevligt. Det är nyttigt att träffa sina arbetskamrater utanför jobbet ibland.


Bild snodd från paulun.com

Nyheter i hemmet

Idag när jag kom hem hade herrn och bror varit och köpt ny tvättmaskin. Gött! Snart kommer nästa bror och ska fixa med avloppet i vår underbara tvättstuga.
Har även varit i affären och hämtat ett paket med hm-kläder. En del var helt okej, men det är ändå märkligt att en del är så fint i katalogen och så fult när man får det =)

Nu ringer mor hör jag.... får väl ta och prata lite med henne.

Stolt

Har återigen varit och tränat! Samma som i lördags, spinning och power. Lika kul idag, trots lite träningsvärk sen sist. Känns gött att vara igång igen, för det har jag bestämt mig för att jag är nu.
Ännu mer stolt att jag ställde mig och lagade mat när jag kom hem så nu finns det matlådor till mig och herrn. Har tröttnat lite på maten på ica så då var det inte svårt att motivera sig. Och köket på jobbet är klart nu så vi slipper sitta i källaren och fika och äta. Det blev urfint! Lite skillnad mot det gamla skruttiga, ärvda som varit de senaste 20? åren.
Nu ska jag fixa en nagel som bråkar lite, sen blir det inte mer gjort idag.

Resten av helgen

Idag fick vi äntligen tummen ur och fixade om möblerna i rummen på övervåningen. Nu har vi ett mer normalstort gästrum, byrå med underkläder i sovrummet och ett alltiallorum i det största rummet. Känns bra att det äntligen blev gjort. Soffan har stått lite i vägen där uppe och datarummet har varit tråkigt och halvtomt. Att sen flytta undan på lite möbler och komma åt ordentligt med dammsugaren skadar inte heller.

Nyss gick strömmen och efter lite luskande kom vi fram till att tvättmaskinen gett sig. Har pratat om att vi ska köpa en ny, lite större, men har tänkt vänta tills tvättstugan är omgjord och klar. Nu får det nog bli en lite snabbare. Antagligen redan i veckan eftersom underkläderna börjar ta slut och det var de som skulle tvättas nu ikväll. Ska försöka klura ut hur vi ska få ut dem, för det finns ju en spärr så man inte kan öppna när det är fullt med vatten i.... blir spännande... För kopplar vi i den slår jordfelsbrytaren ifrån direkt...

Har även tagit en liten promenad i närområdet, annars har dagen i övrigt varit väldigt lugn.


Helgen hittills

Igår var jag och herrn på utflykt till grannkommunen Skara. Intressant besök. Har nästan aldrig varit där och den senaste gången är ett antal år sen och innan dess var det ett gäng år sen till. Och mer än så kan jag inte komma på att jag har varit där överhuvudtaget.
Gårdagens besök berodde på handbollsmatch. Skara mot Bankeryd/Hallby. Division 2. Inte världens bästa match, men till slut vann i alla fall Bankeryd/Hallby och det var det vi ville. Vi två och laget, alla andra höll på Skara... Kanske inte så konstigt eftersom det var där vi var.

Efter tänkte vi utforska Skaras godisutbud. Bor Bert Karlsson i stan måste det väl finnas något vettigt. Eller så är det bara fiken som är bra på grund av honom. Traskade runt lite på gatorna och kollade läget. Till slut hittade vi en dvd-uthyrare med lösgodis. Där handlade vi och det var nog inte vårt bästa val i livet. Kom hem en halvtimme senare och tog den första godisen. Världen har sett färskare godis... mycket färskare till och med. Men det var en trevlig liten utflykt. Man är alldeles för sällan i städer som ligger så där nära. Särskilt om man inte har någon direkt anledning att åka dit.

Imorse gick jag upp 8.20. Käkade lite gröt och en halv banan och drog iväg till gymet. Spinning och power (nautilus namn på body pump) stod på schemat och vi körde så svetten stänkte. Mina nya skor var hur bra som helst. Att ett par skor kan göra sån skillnad.
Hem och duschade, och sen till Ryd på lunch. Nästan hela Anderssonklanen var på plats. God mat, trots att kryddningen inte var som vanligt =)

Nyss åkte Sanna och Stefan hem. De har varit på besök, fikat lite och diskuterat fram badrumsplaner. Sannas mage växer för varje gång man träffar henne. Ska bli spännande att se vad som händer i början på mars. Vad det blir för en liten krabat som kommer ut.

 Konkurrenter...
 Ingen vidare bild på kyrkan, men den måste ju vara med
 De underbara skorna, snyggt uppställda på en kartong i hallen =)

Nu är handbollen slut på tv så nu ska vi fundera ut vad vi ska äta. God kväll!

Inget viktigt...

...men jag kände ändå att det var dags att skriva lite.

På tv började precis Antikrundan. Ingen favvis men jag måste ju se när de visar från Hjo. Om jag fattat saken rätt är det nästa vecka. Då kommer jag garanterat ha något annat för mig, eller i alla fall glömma bort det.
Satte på tv:n när jag kom hem och ettan hoppade på, det var rapport. Hade precis innan sagt till jobbarkompisarna i bilen hem att jag är kass på att kolla nyheter så jag har ingen koll på omvärlden, så det var ju bara låta programmet vara på. Men jag uppfattade inte  så mycket, var för upptagen med facebook =)
Märkligt att man sitter framför datorn hela dagen och sen hem och sätter sig här... Men resten av kvällen ska jag slappa  soffan för ovanlighetens skull. Fast jag måste ju erkänna att när jag säger att jag ska slappa i soffan resten av kvällen så innebär det sitta en stund, få ett dampanfall och då måste jag göra något. Peta lite på ljusen, plocka undan något, gå på toa, allt bara för att göra något. Man sitter där och gör inget alls och så kommer en liten tanke om något man bara måste göra och den försvinner inte förrrän man gjort vad det nu är... Marcus tycker jag är knäpp ibland...

Haha, nu var det en tant på Antikrundan som har en porslinshund... hon och hennes man samlar på hundar. Hon köpte den på loppis för 75 kr och  hoppades att den i alla fall skulle vara värd det. Den var värd ca 100000 kr. Hon ska inte sälja den... jag skulle sålt direkt. Inget att fundera på ens. Fast jag gillar ju inte porslinshundar heller...

Den såg inte riktigt ut så här, men något liknande kanske... tror inte att den här är värd så mycket, men så blir det när man snor en bild på google. Man vill ju gärna matcha inlägget med en bild =)

Porslinshund kan väl aldrig bli omodernt?

Med risk för att vara tjatig...

Idag var jag på posten och hämtade mina nya nagelsaker. Så nu har jag suttit halva kvällen och gjort nya igen. Känns så bra. Fast jag hade missat att beställa vitt akrylpulver så det måste jag göra så jag kan få fina franska naglar också. Men oavsett så är de finare nu än innan för då var de inte mycket för världen.
Här är mitt fina kit =). Den lilla twixen var också med i paketet... var lite skeptisk, men åt den såklart och den verkar helt okej.



och eftersom tanterna på posten inte var snabbast i världshistorien hann jag inte med min buss hem och det regnade och blåste så jag kände inte för att traska ens en liten bit. Istället fick jag vänta en kvart och då kändes det helt rätt att kolla in nyheter på Hem&Hobby. Hade inte tänkt köpa något men när jag hittade krukgubbarna var jag tvungen. Har velat ha såna i över ett år, men inte hittat några, och nu stod de där och väntade på mig. De vita var tyvärr slut så det fick bli gråa. Men vita kommer säkert in och då kan man ha såna också =)

Visst är de ursöta?... ska bara köpa nån liten söt växt också..



Konsumbloggen

Måste bara tipsa om en favorit: http://konsumbloggen.com. Kolla in och låt dig underhållas...

I övrigt har jag inget vettigt att komma med. Har jobbat hela dagen och om vi inte hade banksekretess skulle jag kunna ha en liknande blogg som konsumvarianten för vi har väl ungefär samma kunder antar jag =).

Duktiga jag

Har precis varit ute och gått en långpromenad. Det var rätt kallt till att börja med men sen fick jag upp värmen och då var det lugnt. Nu börjar det bli kallt igen. Det är väl svetten som torkar. Mysigt men sant... för ska man gå ska man göra det ordentligt så man svettas. Ska alldeles strax traska upp för trappan och ta en varm dusch. Ville bara delge världen hur duktig jag varit så här en kall eftermiddag i januari, sista dagen på min härliga julledighet.


Gårdagen

Igår lekte jag med Elin nästan hela dagen. Herrn var borta och spelade handboll och efter att jag hade skrivit att jag skulle städa ut julen så ringde Elin och jag måste ju erkänna att det var mer lockande att åka och hälsa på henne. Fick en liten idé att jag skulle föreviga dagen. Det gick sådär. Blev ett kort på Max och ett på Elins coola lampa. Men det är ju alltid något. Var ute och gick länge och fixade lite smått och gott. Därav behövde vi en kaffepaus på Max,  sen var vi redo att fortsätta ut på vår vandring.

Marcus kom och hämtade mig när han kom tillbaka till stan. Köpte kebab på Maxim och den brukar vara supergod, men igår hade nog köttet på spettet tagit slut för de fick steka upp på stekbordet och det var inte alls lika gott. Men det var ju bra på ett sätt för då åt man ju inte för mycket. Men när man väl köper vill man ju att det ska vara gott.
Idag ska jag minsann laga mat själv. Köttfärssås och spagetti. Det hör ju till på helgen.


Bilden gör den inte riktigt så cool som den faktiskt är


Den här bilden däremot.... cheesecake på Max, smakar precis som man kan tänka sig efter hur den ser ut....

Dags att städa ut julen

Har inte haft särskilt mycket pyntat i år heller. Har nog till och med haft färre saker framme än vad jag brukar och det är inte mycket det... Har redan börjat smyga undan lite smått och gott men nu ska resten bort. Två stjärnor, två ljusstakar och kanske något småkrams som jag glömt bort är det enda som är kvar. Det är jättemysigt när man sätter upp allt, men minst lika skönt att få bort det igen. När man tar fram det är det ju för att det närmar sig jul och det är det jag vill åt i alla fall. Nu är julen över och då finns det ingen anledning att ha kvar sakerna.

Ojoj, tittade precis ut genom fönstret och såg äldste Anderssonbrodern springa förbi på cykelbanan. Det var värst vad han har blivit hurtig. Det är annat än vad jag är just nu... men snart ska nya spinningskorna invigas!

Lunarstorm

Kommer ni ihåg den gamla klassikern? Själv hade jag helt glömt bort, men kom och tänka på för ett tag sen. Jag sparade ju min gamla inloggning för att jag (i min värld) hade skrivit massa roliga dagboksinlägg. Skulle kolla nu och då har jag väl inte varit aktiv tillräckligt nyligen eller något för det gick inte att logga in. Namn och lösenord är jag helsäker på men icke! Fungerar inte alls. Men, men, det får väl vara så då... Jag tror jag överlever ändå.

Bloggen ser för övrigt för tråkig ut så ett gammalt kort är det väl inte mer än rätt att slänga in.
Jag, Karin och Johan på kåren 2004 är ju aldrig fel. Jag verkar inte bry mig så mycket om Karin och Johans intressanta diskussion =)

Fotograferingstillfälle: 2004-06-05 23:27:01

Nytt år

Då var det nytt år igen då. Hur lång tid tar det att lära sig skriva rätt den här gången.... det märker vi väl. Är väl nästan bara på jobbet man skriver för hand nu för tiden och där får man ju träna en del..

Har suttit och letat efter nån sida att köpa in nagelgrejer och har hittat exakt vad jag vill ha, men det går inte. Sakerna vägrar lägga sig i kundvagnen. Så irriterande. Får väl beställa från nån annan sida, men av någon anledning fastnade jag för den här... jaja, beställa ska jag i alla fall. Ska prova en annan variant nu och försökskaniner kommer behövas =. Jag säger till när det är dags....