Solning

Var på shoppingturné för ett par dagar sen och avslutade på maxi. Kom på att lilltösen ska ha solkräm i sommar och hamnade vid den hyllan. Hittade några barnvarianter och kom fram till att så hög faktor som möjligt, så det blev 50. Fanns det och 30 att välja på. Kollade lite snabbt över övriga sortimentet och insåg vad annorlunda det blivit på bara ett par år. Den lägsta jag hittade var 10. Jag vågar nästan säga att det var den absolut högsta siffran man hittade för bara ett par år sen. Om man ens smörjde in sig var det väl med 4 kanske. Var man utomlands slog man på stort första dagarna med 8.

Vad duktiga vi har blivit som skyddar vårt skinn istället för att steka oss sönder och samman. Och det är faktist mer behagligt i skuggan en riktigt varm och solig dag.


Bad

Jag har precis badat Alice. Vi har pratat om det ett par kvällar, men hon har varit så trött och somnat tidigt och det är alltid lättare att vara båda två när det är baddags. Men nu tänkte jag att flickebarnet skulle få bli ren, så jag förberedde som attans och sen körde vi.

Vet in om Alice på ett fint sätt ville säga att jag också skulle bada, eller så kom hon bara på ett mer effektivt sätt att plaska. Istället för att slå handen på vattenytan så det plaskar lite så kom hon på att det händer så mycket mer om man skjuver undan vattnet åt sidan. Där satt jag och fick allt vatten på mig. Men nu är vi rena och torra båda två och snart är det dags för lunch.

Sen blir det nog en promenad i det fina vädret. Brukar ju gå ut på morgonen, men så blev det inte idag.

(var tvungen att kolla upp hur man stavar till skjuva och insåg att det tydligen inte är ett riktigt ord utan ett västgötskt uttryck. Tänkte använda ett annat ord, men kom inte fram till något som passade bättre...)