Slut på semestern

Nu är man tillbaka i verkligheten igen efter en månads semester. Tog inte lång tid att komma tillbaka till allt på jobbet. Nån timme så var allt som vanligt igen. Idag är det som man aldrig varit ledig. Eller jo, lite, för man är rätt utvilad faktiskt.
Semestern har varit bra. Lugnt och skönt och faktiskt riktigt fint väder i början. Sen har vi ju fått lite gjort också och det är ju aldrig fel.

Igår var en stor dag på bestämmadefronten. Bestämde mig för att säga upp mitt gymkort (kommer ev skaffa nytt på nautilus istället eftersom jag känner för att simma). Andra beslutet för dagen handlade om den planerade resan i början på nästa år. Har varit inne på att åka på sol och badsemester, men efter inte alls mycket övervägande kom vi fram till att vi vill åka till New York, som vi tänkte från början. Så nu ska det letas resa!!! Åh vad roligt!

Har precis fått tummen ur och beställt klipptid också. På måndag ska det kapas i nacke och tunnas ur lite... och nu börjar det bli höst så då blir det nog mörkt igen...

Nu är det dags att jobba...

Partylite

Har precis kommit hem från ett trevligt ljusparty hos Ulrika. Efter en snabb titt i pryttellådan insåg jag att jag egentligen skulle kunna starta upp en konkurrerande verksamhet, med samma produkter, men det är ju så roligt med sånt där (vardagslyx kom jag och Puff på att det är), så lite shoppande blev det allt. Bland annat ett par ljusstakar som matchar ett par som jag redan har, som kommer utgå efter sommaren så det gällde att passa på. Blev ett paket ljus också, som blir svarta när man eldar dem. Lät ju lite häftigt och något som kan passa mina vita ljusstakar. Doften verkade helt okej också.
Sen blir det nog ett litet party för min del också fram i höst när det börjar bli mörkt ute och man börjar elda ljus på allvar (nu har man ju bara tjuvstartat lite eftersom det är så tråkigt väder). Då har det kommit en ny katalog också =)

  De stora har jag redan och de två små har jag köpt idag. Så fint det kommer bli.


I övrigt så har vi slappat klart för semestern och kört igång med stenläggning på framsidan. Eller ja, Marcus har varit jätteduktig och slitit idag. Jag kan inte ta åt mig någon ära alls, men imorgon ska jag hjälpa till och gräva gräsmatta för glatta livet!

Halsband

Idag har dagen börjat med slappande i soffan eftersom regnet öst ner ute, men efter ett tag blev jag lite rastlös och började greja med allt möjligt. Lite städning här och där som resulterade i att jag fixade med alla halsband och örhängen jag har. För att vara en person som verkligen aldrig använder halsband, så har jag rätt många insåg jag.

 Här har vi dem fint upphängda på sitt träd
 Ett som är lite av en favorit (trots att jag aldrig använt det) hade trasslat till sig ordentligt...
 Efter lite pyssel så är det utrett och fint igen och redo att användas... får väl se om jag gör det någon gång. Vet inte riktigt till vad jag ska ha det.

Nu öser regnet ner igen, det hade faktiskt lättat lite där ett tag, så nu får jag hitta på något mer att pyssla med för jag börjar tröttna på att sitta vid datorn.
På onsdag ska i alla fall det fina vädret komma enligt smhi. Kanske inte lika fint som sist, men lite sol och inget regn är allt jag begär...

Nej, fixa lite lunch kanske??

Helg mitt i semestern

Dags att plita ner några rader här igen känner jag. Har inte hänt något speciellt men jag vill ju inte göra de stackare som troget besöker min blogg varje dag för besvikna. Nån gång kan jag ju överraska med att faktiskt ha skrivit något nytt!

Vad har hänt sen sist då? Ja, semestern har påbörjats och faktiskt kommit halvvägs. Det känns rätt gött när folk frågar att kunna säga att man har två veckor kvar, för det är det inte jättemånga som har. Första veckan prickade vi perfekt och tillbringade på vår egen all inclusive-anläggning i Hanken, med sol, bad, mat, öl och vin. Mycket trevligt. Sen blev det dåligt väder och då flydde vi tillbaka till storstan och putsade och fejade på vårt kära radhus. Köket är nu helt klart, med alla lister och småsaker som skulle göras och det känns hur gött som helst! Men naturligtvis har vi nya projekt på lur. Man kan ju inte vara husägare utan sånt. Hade inte tänkt göra något mer nu på ett tag, men så säger man ju alltid när man är i slutfasen av en renovering. Det som står näst på schemat är att lägga sten på framsidan och det kan nog bli inom en relativt snar framtid. Får väl se vad vädret tillåter nästa vecka. Men tydligen ska det bli bra. Det enda som är inplanerat då är en fisketur med Puff. Och sen ska vi få till ett Gävlebesök också, men det får herrn organisera.

Idag är det lördag men eftersom det är semester så är det ingen skillnad mot övriga dagar. Koll på dagarna tappar man snabbt och det är rätt skönt. Förra helgen var det utgång både fredag och lördag så den här helgen blir lugn.
Fredagsutgången blev på idas och det var spännande. Allt var som vanligt i metropolen. Men dock så mycket trevligare än juldagen... Lördagen erbjöd både Bogrens och Husaren så då provade vi båda. Inte överdrivet mycket folk ute, men lite småtrevligt ändå.

Nu började det ösregna ute... tur att man bara ska vara hemma och slappa. Ska tända lite ljus och krypa upp i soffan med ett glas vin. Mmmm...

Trevlig helg!

Vad passar väl bättre än en sommarbild från metropolen?