Facebook

Nån mer än jag som har insett hur mycket skvaller man får alldeles gratis bara man snokar lite på facebook =)? Var hemma över julen och tog en liten promenad med gamla barndomsgrannen. När vi kollade av läget i de gamla gemensamma kretsarna kom vi fram till att väldigt mycket vet vi bara på grund av att vi sett det på facebook. Särskilt sånt som handlar om gamla vänner som man inte har så mycket kontakt med längre, utom då på, just det, facebook.

Intressant fenomen...

Julen har varit toppen. Men för att inte tråka ut någon så kan jag berätta att det var som alla andra år. De som känner mig vet då hur jag firat och andra bryr sig nog inte. Traditionellt julfirande med hela tjocka släkten var det i alla fall.

Jag insåg ett par dagar innan jul när jag åt lunch med en vikarie på jobbet att jag kommer från och tillhör en riktig svenssonfamilj. Jag visste det väl innan också men när man hör om andra människors familjeförhållanden med syskon hit och dit, föräldrar i olika städer och inte kontakt med alla osv så inser man det ännu mer. Och jag måste erkänna att jag tycker det är toppen!


Nya naglar igen

Har blivit klar med mina kära naglar nu. Orkade inte göra alla igår så idag tog jag tag i det igen. Imorgon ska jag göra Ulrikas. Har hittat en ny hobby helt enkelt!

Har gjort trappan i stort sett klar nu. Började ju i höstas och sen har ledstången bara blivit liggande, men nu tog vi tag i det så imorgon kan vi nog måla en sista gång. Eller, Marcus får måla, själv jobbar man ju två dagar till.. men sen har jag det också lyxigt och är ledig.

Dags att surfa vidare...

Eftermiddagens planer

Har nu varit i Ryd och ätit lite mat. Fick med oss Emma eftersom hon ville träffa Bruno. Stannade till på Biltema på vägen hem.Det var fler än vi som tänkt samma tanke för det var bilar till förbannelse. Skulle en sväng till Kappahl också och valde smart nog att åka in till stan istället för att ta det på Maxi där minst halva stan och stor del av byarna runt omkring uppehöll sig.

Nu är vi hemma och herrn är hurtig och ska ut och springa. Själv har jag blivit snorig så jag har bra ursäkt att bara vara hemma och slappa =).
Har dock två planer för eftermiddagen. Ska färga håret och fixa naglarna.

Hörde på lunchen idag att det kanske finns fler som vill få naglarna fixade och det gör vi så fort vi inte blir smittade =). Imorgon kanske, eller måndag kväll. Jobbar måndag och tisdag, men man kommer ju hem. Fast på tisdag blir jag nog hämtad på jobbet för avfärd mot hembygden och traditionellt julfirande.
 
Om man skulle ta och snyta sig kanske... och ta lite av min dundernässpray som jag shoppade i London. Bra mycket bättre än den som finns på apoteket.

Inte exakt

Kanal 5 har haft lite tekniska problem med "Roomservice" så det rullar en text där det står att på grund av detta kommer nästa program "pregnant man" visas cirka kl 21.18....


Rättelse

Tror jag har kommit fram till att det var tjeckerna som äter karp på jul. Vad jag kan minnas lärde jag inte känna en enda polack under min Englandsvistelse... däremot skrev jag ju helt fel. Det är inte potatisgratäng de har till (om det ändå vore så väl) utan potatissallad, som jag kommer ihåg att jag inte tyckte lät alls god... Var bara tvungen att skriva det så man inte får arga kommentarer från tjecker och polacker som tycker att jag skändar deras jultraditioner med mina felaktiga uppgifter...

Julmat

Imorse när jag satt på bussen åkte vi förbi en reklampelare med Lidl-reklam om billig julmat. På bild var det massa prinskorv och då kände jag har suget efter julmat bara drog igång. Åh vad gott!
Visst har vi haft julfest med tillhörande julbord med jobbet, men det är verkligen inte samma sak som att äta julbordet hemma på julafton. Spelar ingen roll hur fin restaurang, hur många olika sorters sill och konstigheter de har, julmat är alltid godast hemma hos mor och far med hela tjocka släkten runt bordet.

När jag bodde i England tyckte de vi var konstiga i Sverige som åt så mycket konstigt på jul. Var tvungen att ta kort på julbordet och visa när jag kom tillbaka (inte bilden här nere dock, den hittade jag på google). Men jag tyckte ju de andra var konstiga. Särskilt tjecker eller polacker som åt karp och nån knepig potatisgratäng... fy vad tråkigt.

Har nog inte riktigt insett att det bara är en vecka kvar till julafton. Men min kropp verkar förstå, för det är segt att gå upp på morgonen nu. Kolsvart ute och den första tanken är att snart är det helg och sen är det bara två dagar till julledighet. Ska bli så skönt att bara vara ledig massa dagar. Har massa komp också så inte en enda semesterdag behöver gå åt. De stackarna som är kvar ska sparas.


Fönsterputsare

Har fönsterputsare här just nu. Tre stycken som hastar över våra hemska, gamla fönster. De är hur snabba som helst, och fint blir det. De har väl hållt på ca 30 min och är snart klara. Billigt är det också.. helt otroligt. Men det är ju bara att tacka och ta emot. En ledig dag blev det också och det är ju inte fel.

Igår byggde vi ihop nya soffan och den är stooor och jättefin! Ska ta kort sen och visa, måste bara städa lite först. Allt från fönstren är för tillfället på alla andra ställen i hemmet. Men det ska storstädas idag och komma ikapp en hel del med tvätten som inte känts motiverande den senaste tiden.

Ikväll kommer lilla Sannis hit på julfika. Ska bli så trevligt. Ska inviga mina nya fina glögg-glas. Blev så inspirerad av Malin i lördags att jag var tvungen att sticka till Indiska och köpa liknande själv. Inte exakt lika, man vill ju inte härmas =)

Återkommer senare...

Förberedelser inför julen

Idag har jag slagit in julklappar. Har visst inte så mycket julpapper hemma, men många andra fina. Julpapper blir det så många klappar med under granen ändå.
Har kommit fram till att det är riktigt roligt att slå in paket. Till och med så kul att jag orkar arrangera dem (lägga lite snabbt på köksbänken) och ta kort på för att lägga upp här =)




Klippte Marcus igår. Efter ca 30 sek tröttnade han så då rakade vi av alltihop. Tog bara en liten paus för att ta kort när det bara var en tofs kvar på högersidan. Han blev så fin så fin!


Julbak

Igår fick jag ett ryck och julbakade. Lussekatter, saffranskola och chokladfudge var planerna att tillverka. Och det gjorde jag också... Lussekatterna blev helt okej, lite olika stora bara, men det gör ju inget. Kolan och fudgen däremot blev väl sådär... Fudgen blev helt otroligt söt och rätt hård, följde receptet till punkt och pricka, använde till och med termometer för att få rätt temperatur så den inte kokade för kort eller för länge. Kolan blev mjuk och kletig trots att jag även där gjorde precis som det stod. Men den smakar helt okej ialla fall.

Förevigade händelsen så lite bilder ska jag bjuda på. Blev inget på det färdiga resultatet som jag tänkt för klockan gick fort på eftermiddagen så helt plötsligt var det bara att svida om och dra hem till Malin på glöggfest och när jag kom hem på natten kastade jag in lussekatterna i påsar och frös in dem. Kolan och fudgen är inte mycket att se, men man får komma och smaka om man vill =)

 Ingredienserna..
 Kolan och fudgen kokar. Hade lite för liten kastrull till fudgen när jag började, hence the spill på hällen..
 Tur att man har en mortel
 Lite kletigt innan allt mjöl är inknådat
 Varmluftsugn är toppen!
 Efter.. köket är som nytt igen. Man kan knappt tro att det storbakats här... man kan knappt tro att det ens använts sen det sattes in =)

Julfest

Igår var det julfest med banken. Höll till på golfklubben här i Hentorp så det var nära och bra. Åt julbord, hade music quiz, tittade när "gamlingarna" dansade ( vi yngre höll oss väldigt lugna och nyktra... =)). Lyssnade också på Merja som undrade var hennes reflexväst var och när hon skulle få den... Skrattade mycket åt roliga dansstilar. Spelade sånt där fotbollsspel med kreditchefen osv. Det var en trevlig kväll, blev alldeles för mätt, men ska jag festa är det med kompisar. Vore jobbigt att bli för full med kollegorna...

Nu ska vi åka iväg en sväng. Till Team Sportia och kolla på spinningskor (önskar mig det av Mackan i julklapp). Sen blir det en sväng till Ryd med den traditionella lördagslunchen. Får se om vi kanske lånar med rakmaskinen så kanske herrn kan bli nyklippt.
Ikväll är det tjejglöggkväll hos Malin. Ska bli kul att se hennes nya lägenhet och umgås lite med dem.

Men nu är det dags att dra.

Naglar

Idag har min syster fått vara försökskanin när jag provade nagelförlängning för första gången. Det var faktiskt inte alls så svårt. Har ju studerat många olika personer på olika salonger och något hade jag snappat upp. Jag tyckte faktiskt det blev riktigt bra för att aldrig ha gjort det förut och Karin är också nöjd (säger hon i alla fall). Så nu får man komma till mig om man vill ha fina naglar =) Resultatet: