Julen avklarad, nu väntar nyår

Då var julen avklarad för i år och det var lika trevligt som alltid. Gillar verkligen jul. Massa god mat, trevliga människor runt omkring och lite klappar. Även om inte julklapparna är det viktigaste är det alltid kul, och extra kul om man hittar något att ge som passar perfekt och den som får blir glad =).
Har i hur många år som helst bojkottat att gå ut på juldagen, men i år blev det ett besök på Wettern i Karlsborg... Tror det var 8 år sen jag var där sist, och det var exakt som då! Man åkte snabbt tillbaka i tiden och det var lite skrämmande, men skrattretande... var inte kvar så länge och nästa år bojkottar jag nog igen tror jag.

Snart är det nyår och den firas hos min kära sambos yngsta bror + sambo. Ska bli jättetrevligt. Alltid kul att hitta på saker med bröderna.

Efter nyår väntar ett nytt liv, i alla fall när det gäller matvanor. Har aldrig ätit så illa som jag gjort det senaste. Och naturligtvis tränat minimalt. Men det är bra, för jag är superladdad!

Dags att surfa vidare..

Gott Nytt År i förskott!

Handboll

Idag har det varit handboll på schemat. Älskade sambon och hans lag. Det var riktigt spännande. De slarvade alldeles för mycket i början så man blev alldeles nervös. Mor och far var med och det är ju kul om de kan få se en bra match första gången de är med. Och bra match var det... riktigt jämnt och otäckt, men det slutade bra till slut och Marcus var så duktig så! Men det var ju inte alls så självklart att de skulle vinna idag som det varit tidigare matcher. Så jag kunde inte riktigt slappna av förrän de sista minuterna för då var det rätt klart.
Nu är det uppehåll ända till 6 januari... så herrn kan få vara hemma hos mig i alla fall två helger utan match. Bra det =)

Alternativ julmat

Kollade precis min mail och hade fått något reklammail om alternativ julmat. När jag var i Göteborg i helgen fick jag en lapp av någon på stan som också handlade om alternativ julmat från Djurens rätt, eller djurens vänner, eller något sånt. Veganer var de i alla fall. Tror de på fullaste allvar att man ändrar sitt julbord för att man får en lapp med lite nya recept. På sin höjd kanske någon lägger till något om de tycker det ser gott ut, men jag tror inte någon skulle byta ut sin skinka, prinskorvar och köttbullar och allt annat som är sååå gott på julbordet och verkligen hör julen till. Julen är ju en helg som handlar om traditioner och maten är en stor del av den. Själv skulle jag aldrig vilja byta ut julmaten, och de som ändå tänkt bli veganer lagom till jul blir det nog ändå, utan små lappar från djurrättsaktivister eller mailförslag...


Långtråkigt

Idag är det synd om mig för jag är sjuk. Vet inte riktigt vad det är som är fel, men det började igår med att huvudet inte riktigt hängde med. Var allmänt trött och seg. Gubbarna på jobbet märkte att jag inte var som vanligt, gjorde minsta möjliga och gäspade hela tiden. Kvällen tillbringades i soffan med en filt. Låg och halvsov till jag orkade resa på mig och la mig i sängen istället. Imorse kändes det ungefär lika så då ringde jag chefen och sa att jag inte kunde komma idag. Sen sov jag till 12 och resten av dagen har tillbringats i soffan. Har slagit in ett par julklappar och suttit vid datorn.. vad snabbt man blir uttråkad när man bara inte gör något. En storstädning hade kunnat sitta fint som tidsfördriv, men man orkar ju inget.... tror jag har fått en förkylning i hjärnan, för ungefär så känns det. Men det går väl snart över och då ska det skrubbas och fejas.
Typiskt att det skulle vara just idag jag mår så här. Hade ett möte med jobbet nu i eftermiddag som jag jättegärna hade gått på, men så blev det ju inte. Så kan det vara... nu ska jag inte beklaga mig mer, för såååå synd kanske det inte är om mig ändå...

Längesen nu...

Nu var det ett bra tag sen jag skrev här. Satte ju igång så fint med mitt bloggande, men det avtog ganska snabbt igen. Hade faktiskt glömt bort det helt, men igår blev jag påmind och tänkte att det kanske vore kul att ta tag i det igen. Har som vanligt inget vettigt att skriva om, men det är väl inte meningen heller.
Får väl bli lite allmänt om vad som händer och sker runt omkring.

I lördags var jag i Göteborg. Blev en spontanresa med musikalbesök och sånt är ju aldrig fel. Kusinerna + mamma skulle gå på footloose, men det blev en biljett över som jag så snällt fick. Så jag och Elin satte oss på tåget ner för att möta upp Sara och Frida. Planerna var att gå en sväng på stan, käka lite och sen se Måns o co på storan. På stan var det en miljard människor så där var det ingen höjdare att vara, så när vi lyckats samla ihop oss och gjort lite ärenden så var det matdags. Bestämde oss för en restaurang nära teatern så vi inte skulle behöva stressa. Kom in och fick ett bord och då var klockan 14.45. Kändes lite tight eftersom det började 16, men vi satte oss och beställde och fnissade lite för det är inget ovanligt att familjen Johansson råkar ut för diverse saker när tider ska passas och saker ska ske. Någon av oss påpekade i alla fall att vi lugnt skulle hinna till 16. Då säger Sara (som hade alla biljetter): 16? Det börjar 15.30! Då blev vi alla genast lite mer stressade och fnissade ännu mer. När maten efter många om och men kom in var klockan 15.15!!! Vi bad om notan direkt... Kastade i oss mat och gick med raska steg. Exakt 15.30 satte vi oss på våra platser och några minuter senare körde det igång. Vi slapp ju det där tråkiga väntandet innan i alla fall =)
Footloose var mycket bra. Det man visste innan var att det är en gammal 80-talare med Kevin Bacon (en favorit på många roliga sätt...) och att Måns skulle vara med, för det har det ju stått i massa tidningar. Och visst var han med, men inte alls så mycket som folk nog förväntade sig. Men det spelade inte så stor roll för de var superduktiga allihop!

Söndagen blev vi hembjudna till Annika och Per och deras lilla Aprilia, som vi inte träffat tidigare, så otroligt söt. Helena och Tobbe kom och hämtade oss i sitt nya vrålåk. Blev bjudna på glögg och pepparkakor och sen smörgåstårta, chokladtårta och lite prinsesstårta också för att riktigt moffa till oss. Mycket gott och man nästan rullade därifrån.

Hade planerat att fixa lite i källaren i helgen, men det blev inte mycket gjort. Jag dammsög upp allt damm som blev när Marcus slipade vägg i veckan. Spacklade igen lite hål också, men det fick räcka som arbetsinsats.
Imorgon har vi planerat att måla taket och kanske åka och titta på tapeter. Måste köpa bruk till ytterväggen också, så vi kan sätta igång att måla den. Sen ska det bara målas och tapetseras i övriga rummet och klinkras på golvet. Får väl se hur duktiga vi är. Målet är att vara klara innan jul så vi får jobba på.

Oj, vad mycket det blev. Jag som inte hade något att skriva.... så här kommer det nog fortsätta tror jag. Vill man läsa så får man annars är det bara att låta bli. Så får vi se hur kul jag tycker det är den här gången...

Ha en bra vecka!