Måndag med söndagbajsväder

Då var det måndag igen och vi försöker roa oss så gott det går här hemma. Vädret är inte det roligaste så ute känns inte som ett alternativ just nu.
Så jag sitter här vid datorn och Alice har placerat sig halvvägs ut i hallen i sin gåstol. Ibland vänder hon sig om och tittar på mig, skrattar lite när jag vinkar och så återgår vi båda till våra sysslor =)

Har slutat amma helt nu och det har gått riktigt bra. Tredje dagen nu och inte alls så mycket promenader som jag trodde det skulle bli. Hoppas det fortsätter lika bra, men man tycker ju att det borde vara värst i början...


Altandörren öppen

Sitter här och börjar frysa lite... var ute på altanen och tvättade av trädgårdsmöblerna som ska oljas in sen. Det var riktigt skönt ute. När jag kom in fick jag ett ryck och dammsög hela huset. Kände hur fräscht och fint det blev och den friska luften bara strömmar in. I farten slängde jag i en tvätt också, och nu dags för en slapparstund vid datorn. Nu börjar det som sagt bli lite kallt. Solen som skymtades förut har försvunnit igen och det känns inte alls lika vårigt längre. Men man vill ju så gärna så jag ska nog ta på en tröja istället. Ja, det gör jag...

Första sovstunden för dagen

Alice har precis somnat. Första luren för dagen. Lite tidigt kan man ju tycka, men det beror ju helt på när man går upp. Igår bestämde jag mig för att inte amma på morgonen utan gå upp och göra gröt direkt. Förr eller senare måste jag ju så det är väl lika bra att ta tag i det. Hon har ändå inte somnat om de senaste dagarna som hon gjorde förut när jag gick upp och ammade. Hörde henne redan vid 5.30 men tänkte att jag väntar lite till och då tystnade det och både hon och jag somnade om. Sen hörde jag inget förrän 7!! Kors i taket. Då gick vi upp och dagen började på samma sätt som alltid. Gick hur bra som helst med gröt till henne och sen frukost till mig.

Nu var det alltså dags att sova igen och att inte amma dagtid går (peppar peppar) bara bättre och bättre. Nu somnar hon utan att gnälla alls mycket. Skönt det, för just nu var jag inte sugen på att gå ut och gå. Kanske blir en promenad i eftermiddag, för man måste ju faktiskt få lite frisk luft varje dag, och lite rörelse på fläsket skadar aldrig heller.

Men nu lutar det åt en kopp kaffe och en skorpa kanske? Beställde för övrigt en jättefin burk igår som jag ska ha mina kära skorpor i.




Så fel det kan bli

Jag lämnade ju som jag skrev bilen på service igår, och allt var väl frid och fröjd med det till slut. Lite tråkiga pengar såklart men nödvändigt ändå. Annars kan det ju bli ännu tråkigare pengar. När Marcus kom hem kollade han lite på papprena som jag fick med och sen tittade han i serviceboken. Det har vi inte gjort sen sist och då kollade vi nog inte så noga... Det var inte alls dags för service nu utan om 2000 mil. Mannen vi köpte bilen av för ett år sen hade inte servat bilen när det var dags så det var bland det första vi fick göra och då trodde ju i alla fall jag att när servicelampan släcks är den nollställd, men tydligen inte. Så när den tändes nu var det för att det är inprogrammerat i bilen att det ska vara service vid vissa mätarställningar, men eftersom den senaste blev så mycket senare så hamnade vi i ofas... 3200 kr som vi kunde haft roligare för alltså.
Nu är det 3000 mil till nästa service och så länge har vi nog inte kvar bilen. Men då börjar man ju fundera på om vi kommer ha kvar den 2000 mil till? Har vi inte det var det ju fruktansvärt onödigt... men, men, gjort är gjort och nästa gång servicelampan tänds så väntar vi...


En annorlunda dag...

Imorse var jag och lämnade bilen på service. Tänkte gå en sväng till stan och sen upp till Karins lägenhet om det blev gnälligt eller dags för mat. När jag kom in till stan var jag lite småsvettig och samtidigt frusen eftersom vädret inte är det bästa idag. Hur blöt jag var insåg jag inte förrän jag kom in i hissen och såg mig i spegeln. Valde alltså att gå direkt till Karin och strunta i stan.

De skulle skicka ett sms när bilen var klar. Vid 14.30 orkade jag inte vänta längre så då traskade vi iväg igen. När jag kom dit var de precis klara så det var ju bra timing. Och rätt mycket tur för när jag gick ut igen och skulle åka hem hade det börjat blåsa massor och det kom ner mycket otrevligt snöblandat regn.

Men det blev ett par timmar hos Karin. Jag, Alice och tv:n. Två leksaker hade jag lyckats få med mig. De blev tråkiga rätt fort... men vi roade oss bäst vi kunde. Hade nog varit trevligare om Karin också varit hemma.

Nu är i alla fall bilen nyservad. Alltid något. Och vi har fått mycket frisk luft idag, jag och Alice.


Det som göms i snö...

Har precis varit i affären och handlat lite. På vägen dit hittade jag min gamla vante som jag tappade i början av vintern. Ett kärt återseende. Ska bara tvätta den nu så är den fit for fight igen.

Upptäckte också mindre trevliga saker. Ungefär en miljard bajshögar. Har ju sett i snön att folk varit dåliga på att plocka upp efter sina små fyrbenta vänner, men nu när all snö är borta från gångbanorna inser man hur mycket bajs det blivit. Blä! Men det som var mest förvånande var att det även låg en bajspåse på gatan. Då har alltså en hund bajsat, ägaren har plockat upp bajset i en påse och sen slängt påsen vid vägkanten. Varför göra sig besväret att plocka upp i så fall?
Man får i alla fall se sig för när man går så man inte får något otrevligt under skon...

Nu är det United mot Liverpool. Hoppas United vinner, dels för att det är mitt lag så varför skulle jag vilja något annat, men även för att Johan kommer hit och han kommer garanterat ha sin Liverpoolmössa på sig. Måste gå och byta body på Alice =)


Alice har Stig Helmer

Alice hår har börjat växa och det växer snabbast där Stig Helmer har sin snygga tofs. Ska bli spännande att se utvecklingen...


Gnäll

Har ju slutat amma helt på dagarna nu och igår var en härlig dag... gnäll och skrik och vägra sova fast man är hur trött som helst. Inte ens en promenad i vagnen hjälpte. Men till slut somnade lillstumpan. Hon hade väl tröttat ut sig. När hon vaknade var hon glad och trevlig igen och då har man redan glömt att förmiddagen inte var så där skitkul. Fast när jag tänker efter så var det nog inte så jättehemskt ändå (se, jag har glömt). Varje gång jag tycker något är jobbigt så kommer jag alltid att tänka på någon annan som har det värre. I det stora hela har jag ju ett väldigt lugnt och glatt barn.

Idag har det gått mycket bättre. Lite gnällig så klart, men inte ens i närheten av igår. Och idag räckte det att dra vagnen fram och tillbaka i hallen en stund så sov hon sen. Och gnällandet var inte alls särskilt farligt. Så vi ska nog klara av att sluta amma vi också =)


Nu får det gärna bli sommar snart

Melodifestival såklart

Hade tänkt skriva ett långt och oerhört intressant inlägg om melodifestivalen igår, men efter lite överläggande med mig själv kom jag fram till att jag struntar i det. Årets låtar var faktiskt inget vidare och svenska folket röstade fel som vanligt. Anna sjunger jättebra men låten är ju såååå tråkig. Men allt om detta har man ju redan kunnat läsa i aftonbladet så det behöver ju inte jag slösa tid på. Pausnumret däremot, Sverige mot Norge, vilken grej. Vilka minnen som ploppar upp när man hör Kicki riva loss "Bra vibrationer"... ojojoj säger jag bara. Plaza, mittendansgolvet, jäklar i min lilla låda vad vi dansade.

I övrigt har helgen varit intressant. Ingen amning dagtid what so ever och det har mottagits sådär... men det har gått bra i det stora hela. Fast det har blivit nån liten extrapromenad när lilltösen varit urtrött och vägrat somna. Men är det inte värre än så så ska man väl inte klaga.

Nu kallar sängen och min nya mama.

Godnatt

Grillsäsongen är igång!

Nu har vi startat årets grillsäsong. Det ska börjas i tid. Har åkt runt hela stan och letat kol och tändvätska... som vanligt överdriver jag lite. Var på coop och hittade inget, för jag letade logiskt nog vid grillarna (det fanns tydligen vid tvättmaskinerna). Men i vår kära affär här i området hade de det vid ingången, precis som alltid.
Resultatet blev mycket gott. Kotlett med strips, bearnaisesås och bbq-sås. Mums!!!



Slänger även in en bonusbild på förra årets grillavslutning som gick av stapeln 11 december. (veckan innan snön kom)




Hur sparade vi?

Av nån underlig anledning kom jag att tänka på första gången jag såg ett usb-minne. Det var när jag läste internationell marknadsföring och det var dags för föredrag. De tyska grabbarna gick fram och tog fram en liten, liten sak som de satte i datorn och hade sen sin presentation... var lite impad men tänkte inte så mycket mer på det. Men nu kom jag att tänka på det och började då fundera på hur min high tech-grupp gjorde? Hur sparade vi våra arbeten och presentationer??? Vi gjorde ju trots allt en hel del. Vi brände garanterat inte någon skiva och även om det känns som stenåldern när man inte kände till usb-minnen så var det inte så länge sen, så disketter fanns nog faktiskt inte längre. Hur hur hur gjorde vi???

Fastnade såklart på det här och till slut kom jag på det. Vi sparade inte alls. Bara på den datorn vi skrev, sen skrev vi ut det vi skulle säga och fixade till snitsiga over head-bilder.

Tur att det bara var de tyska killarna som hade teknisk koll, för alla andra gjorde som vi, så vi var inte så stenålders ändå... Eller så var det så att det bara var de tyska grabbarna som gick in för presentationerna, de andra utbytesstudenterna ville hellre göra andra saker än att plugga.


Förmiddagsmys

Lillstumpan sover och jag ska  ta och krypa upp i soffan och läsa och äta skorpor. Var bara tvungen att delge omvärlden detta först =)


...

Igår var Alice på sitt första ikeabesök. Insåg ganska snabbt att det inte tillhör en av hennes favoritaffärer. Eller så var det exakt det det var. Hon vägrade i alla fall att ligga i vagnen utan var bara nöjd om man bar henne så hon fick titta på alla fina saker och de stackars människorna som vågat sig dit.

Det var i alla fall trevligt med en liten utflykt till Jönköping. Åkte med Elin och det är alltid trevligt att umgås med henne. Hann med en liten sväng på A6 också. God mat och lite snabb shopping på vero moda, sen raskt in på ikea och kolla läget.

Idag har vi haft finbesök av Sanna och Milton. Hon hade med sig massa goda kakor som blivit över från helgens ettårskalas. I gengäld bjöd jag på lunch. Lyxade till det ordentligt med korv och mos. Men cred till mig för att jag gjorde moset själv, inget pulver här inte.

På tal om något helt annat, varför har roomservice gått från att vara ett roligt program med (för det mesta) bra inredare, till att vara ett skittråkigt program som bara gör massa fula saker?

Erik & Mackan

Guldfeber med Erik & Mackan är lika kul som tidigare program. Helt min (och herrns) humor. Idag gjorde de ringsignaler och här är Mackans bidrag...

Förberedelser inför helgen

Jag och lillstrumpan sitter här och lyssnar in oss på helgens melodifestivallåtar. Vi har kommit fram till att vi gillar Peter Jöback bäst båda två. Han fick störst smile av lilla fröken och det måste ju betyda att han är bäst. Lika bra att hon får lyssna nu och berätta så jag kan rösta åt henne sen, för hon kommer ju med all säkerhet sova när det är dags. Somnar man vid 19 på kvällen så missar man ju alla såna här trevliga tillställningar. Hon kan ju alltid kolla på reprisen men det är ju inte samma sak.

Nu lyssnar vi på Salem och då tog hon sin gåstol och drog... inte långt, hon rundade bara bordet, men det måste ju vara ett tecken =)

Mest av allt gillar hon i alla fall när mamma sjunger. Härligt att nån gillar det.

Tofflor anyone?

Har ett par bättre begagnade tofflor till övers om nån skulle vilja ha. Lite kalla kanske, men annars inget större fel på dem...


Dags för helg

"Så var det fredag igen och veckan hade tagit slut..." Gamla goda Noice... det var längesen nu.

Men fredag är det och dagen började tidigare än planerat. Fast man borde väl efter 7 månader inse att man inte kan planera när man ska gå upp. Det blir när lilla fröken bestämmer att det är dags. Idag vaknade hon 05.42. Inte argt eller så, men hon låg och lät, så jag tänkte att det är väl lika bra att mata lite snabbt så vi kan somna om sen. 06.00 la jag mig i sängen igen och hade lätt kunnat somna om om det inte var för att det låg någon i rummet bredvid och testade sina höga tjut. Hämtade henne och la henne i vår säng istället, men hon blev inte tröttare för det. Så vi gick upp. Nu sover hon och har gjort det i en timme ungefär. En annan är ju vaken hela dagen när man väl gått upp.

Nu vaknade hon med världens smile! Man smälter varje gång =)

Dagen kommer att fortsätta med babysim. Min mamma ska med och kolla. Sen kanske det blir en fika på stan efter.
Ikväll börjar en ny stargate-serie och eftersom jag har en scifi-älskande make så är kvällens program självskrivet. Jag måste ju erkänna att jag inte har något emot sånt heller. Alla Star Trek-varianter är kanske inte toppenbra, men en del scifi är ju faktiskt kul. Och i kvällens serie är favvisen Robert Carlyle med så bara det gör det ju värt att se.

Robert Carlyle

























Återkomsten

Bestämde mig för att återuppta den här bloggen. Insåg precis att det är över ett år sen jag drog härifrån. Har ju hänt lite smått och gott sen sist. Största händelsen är väl lilla sprallisens intåg i vårt liv. Så från och med nu kommer den här platsen handla om min mammalediga vardag. Vi gör ju så mycket spännande på dagarna jag och lillskruttan så vi måste rapportera om det till omvärlden =)

Jag hade förresten inte haft någon besökare den senaste tiden. Konstigt. Bara för att man inte skriver något på ett år eller så så drar folk. Dålig stil... haha... men nu är jag tillbaka! Nu kör vi!!!  (imorgon alltså, nu ska jag slappa i soffan resten av kvällen)