Kall hand

Upplever en lite märklig sak just nu. Min vänsterhand har normal temperatur medan min högerhand är svinkall... undrar vad det beror på. Det är ju inte så att det är kallare i luften vid högerhanden. De är ju trots allt inte så långt ifrån varandra.

Idag var det lång dag på jobbet och som vanligt lite allmänt rörigt, men jag lyckades faktiskt städa.... nu råkade jag markera och radera nästan allt jag skrivit. Det var ju roligt.... känner inte alls för att skriva allt en gång till, så det tänker jag inte göra heller. Ska ta en varm dusch istället så mina händer får samma temperatur.

Har i alla fall lär mig hur finnar gör gravtest idag...

Ännu en dag av lärdom

Idag har dagen gått riktigt fort faktiskt. Märkligt att en dag kan vara superseg och en kan gå jättefort trots att de ser ungefär likadana ut.

Har såklart lär mig lite idag också...

... om man vill få något fixat på jobbet ber man om tillåtelse man bara gör..

... det byggs om på väldigt många ställen i vår närhet... kometen till exempel. Det har jag i och för sig vetat ett tag för i stort sett alla kunder berättar det för oss.... mmmm.... vi har hört det i två veckor nu, vi vet, även om vi inte är från stan och handlar där.

.... Maggan var en jäkel på bra comebacks....

... om man scannar avslutningskoden för snabbt efter föregående kund på coop får man gå till den manuella kassan, och där står det såklart en med tre stora påsar och har avstämning.... sorry....

Nu ska jag njuta av min lightjulmust (för det får man dricka i måttliga mängder).

Putter på spisen

Maten står på spisen och puttrar och passar på att skriva om dagens kunskapsinsamlande.

Idag har jag nog inte lärt mig så jättemycket faktiskt... det har varit en allmänt seg men rörig dag.
Men jag har i alla fall lärt mig:

- trots att man inte ens behöver använda ordet en enda gång så kan man få in "såhär" (alternativt såhära...) i ett samtal på ett par minuter ca 30 gånger. Ja, jag satt framför ett par yngre tjejer på bussen hem.

- Anna fyller år den 28 oktober och är en hejare på att baka goda kakor. Det vet jag i och för sig inte eftersom jag inte åt någon, men när man lyssnade på alla andra i fikarummet (utom Eva) så lät det så i alla fall. Jag och Eva höll fast vid vårt pulvrande och tog en slät kopp svart kaffe och lite vatten till det.

Ja, för så är det. Det är dags för en omgång pulverkur igen. Att jag aldrig ger upp... icke! Här ska svältas i två veckor för att få ordning på matvanor igen. Det fungerar faktiskt väldigt bra efter varje gång, men sen ballar jag ur efter ett tag och så gör man om hela proceduren. Men det är ett effektivt sätt och det fungerar för mig så jag lär fortsätta....
så maten på spisen är inte till mig, utan till min älskade herre.

Ja, så mycket visare blev jag alltså inte idag, men det är en ny dag och nya tag imorgon.  Får se vad den dagen har att erbjuda. Nu ska det slappas i soffan resten av kvällen. Ska bara kolla riset först.

Gokväll!

Man lär sig något nytt varje dag

Nu är det dags att skriva lite här igen. Har som vanligt det senaste varit lite kass på det och jag kan ju inte lova att det blir bättre, men jag kan ju försöka. Kände i alla fall att jag skulle skriva något oviktigt och tidsfördrivande, men tänkte att det är väl inte många som kollar här längre. Men oj så förvånad man kan bli. Undrar vilka det är som håller koll på mig och dag ut och dag in väntar på ett nytt inlägg, för så verkar det faktiskt vara. Och det är ju jättekul eftersom jag aldrig har något vettigt att skriva utan skriver bara för skojs skull.

Tänkte faktiskt sno en idé av min kära syster. Hon skrev om saker hon lärde sig varje dag och det är ju lite intressant för även om det inte är rymdfortskning så lär man sig faktiskt en hel del varje dag om man bara tänker efter. Så idag börjar den spännande resan genom mitt oplanerade lärande. Håll till godo!

Idag har jag lärt mig:

- Ben svullnar under dagen. I alla fall om man står upp och jobbar. Stövlarna var mycket tightare när det var dags att gå hem än vad de var i morse.

- Furninova är sveriges mest framgångsrika tillverkare av soffor (japp, så är det, det lärde jag mig alldeles nyss)

- Det finns något som heter stamaktier och något som heter preferensaktier. Japp, det är dags för nyemission.

Det får nog vara nog för idag. Nu fryser jag lite, så jag ska krypa ner i soffan med en filt och tända lite ljus. Myspys...


London

I fredags bar det av. Jobbade hela dagen, hem och hämtade väska och sen vidare mot HTH där bil väntade för transport till Göteborg och flyg till London. Planet gick 21.35 och landade 1½ timma senare. Vi tog tåget till Liverpool Street och sen skulle vi ta tunnelbana till hotellet. Det gick jättebra till att börja med, men sen var det spårarbeten så det slutade med att tunnelbanan stängde och vi fick ta en taxi. Kom i säng rätt sent och somnade till Rolands röst som hördes genom väggen. Lyhört...  Försökte smyga ner till Malin mitt i natten efter ett toabesök, men valde efter lite skratt att gå tillbaka till min egen säng =)

Vaknade på lördagen och begav oss mot Harrods. Nån pekade åt fel håll och det slutade med en lång promenad istället för en kort. Väl framme kollade vi runt lite, shoppade te och kollade in julavdelningen... ojojoj...
Fortsatte mot Piccadilly Circus. Planerna var att ta oss till Oxford Street med lite lätt sight seeing under tiden, men vi strosade och kollade, stannade till lite överallt och efter Hamleys var vi rätt trötta och tog oss tillbaka till hotellet istället. Träffades allihop för gemensam middag på en italiensk restaurang och sen vidare till Dominion Theatre och We will rock you. Grym musikal! Se den om ni har vägarna förbi. Efter blev det ett pubbesök och sen i säng.

Söndagen började med ösregn och den ständiga croissanten till frukost. Hade tänkt dra runt kollegorna på sight seeing, men det blev shopping istället pga vädret. Tog oss till Oxford Street igen och körde loss. Är man i London ska man inte snåla. Hittade superfina skor, en klänning, blus och lite bastoppar. Träffade kusin Cilla på Banana Republic och pratade lite med henne. Traditionell publunch och sen en sväng till i affärerna innan det var dags att dra sig tillbaka till hotellet för lite uppiffning av fötterna och vidare ut för att äta. Fastnade i baren på hotellet så när vi väl kom iväg var klockan rätt mycket. Åkte till Covent Garden och hittade en mysig spansk restaurang med trevlig tapasmeny. Satt där till de stängde och lite till och sen dags att sova igen.

Måndag var vädret på topp och alla utom jag kände för sight seeing. Kände att jag sett de där sakerna ett par gånger tidigare, så jag drog iväg till Tottenham och köpte tröja + lite annat till herrn hemma. Det fanns ingen sån nånstans på stan vad jag kunde hitta. Så det var kul att se en ny del av London...  lite sight seeing för mig också alltså.
Träffades på Liverpool Street och tog tåget tillbaka till Stansted.

Tisdagen var man tillbaka på jobbet igen och det kändes som man varit borta hur länge som helst, men samtidigt gick tiden så jäkla fort. Vi hade i alla fall jättekul och alla var så nöjda med resan efteråt. Nu är ju bara frågan när man ska ta sig dit igen, för man blir sugen... men först blir det en tripp till New York med herrn och det ska bli ännu roligare!