Nöjd

Har precis botaniserat bland diverse datatillbehör här på jobbet och snodde åt mig ett mjukt, skönt arm/handledsstöd och en "rullmus". Sitter som en kung nu, tillbakalutad och bekväm. Snodde det från en plats som nästan aldrig används.

Nu måste jag jobba igen... kunderna kallar...


Uppdatering efter helgen

Det har väl inte hänt så jättemycket spännande i mitt liv det senaste, men det är trevligt ändå =) Allt utom den otrevliga röran vi lever i just nu. Saker och skräp precis överallt. Byggdammet dras runt i hela huset, så tofflor är att föredra.
Har i alla fall fått en del gjort i helgen. Dragit upp en regel i taket, satt upp en vägg och lagt golv. Golvet blev nästan klart. Fattas bara en smal rad längst mot väggen och dörren. Den kommer bli klar idag för jag ska köpa med ett paket hem. Känns så skönt att det äntligen händer saker som syns. Att dra om el och sätta upp gipsskivor är kanske ett ännu större jobb, men det syns ju inte på samma sätt.
Ska beställa tapeter idag också, så på fredag ska det tapetseras. Gött! Sen är det bara en helg kvar innan det kommer. Det efterlängtade köket.

Igår såg jag förresten en fasan till... den här gången i backen på framsidan av husen, eller baksidan... vår framsida, men baksidan om man ser det från vägen. Andra sidan jämfört med förra gången i alla fall. Först iser man ingen på 18 år och sen två (eller om det var samma två gånger) på bara ett par dagar.  Sprang ut med kameran igår, men eftersom jag är fasanamatör visste jag inte hur nära jag skulle våga gå, vet ju inte om de blir aggressiva, så kortet blev väl inget vidare. Kanske lägger upp det här nån gång om jag känner för det.

I brist på annat och eftersom bilder utlovats kommer här en gammal goding från vintern 2004. Jag, Johan (med jättesnus...) och Helena på kåren.... nu blev jag sugen på lugg igen...


Fasaner

Igår när vi kom hem från sigges, efter att ha storshoppat godis, svängde vi in på parkeringen och jag blev alldeles till mig. En fasan kom spatserande som om det vore den naturligaste saken i världen. Och det var det tydligen. Jag har aldrig sett en fasan så, utan trodde den hade rymt. Marcus blev jätteförvånad och skrattade hur mycket som helst åt mig när jag sa att jag bara sett såna på djurparker förut. Var tvungen att göra en undersökning här på jobbet och alla har sett fasaner livs levande i det fria... Jag trodde de levde i bur om man hade såna i Sverige, men icke. Tydligen finns de helt fria och välmående i Hentorp.
Marcus frågade om jag inte hört talas om fasanjakt, och det har jag ju. Fast inte så att jag har tänkt på det något. Rent spontant när han sa det, tänkte jag på engelska filmer när de jagar med hundar och hästar... så fel man kan ha.
Måste vara så att det inte finns några vilda fasaner i Karlsborg i alla fall. För 28 år, 2 månader och 19 dagar har det gått utan att jag sett någon.

 Så här såg han ut, helt oberörd...


Tallinn och lite till

Nu är det en vecka sen jag kom hem från Tallinn, men jag har inte varit på blogghumör sen dess. Resan var jättebra och intressant. Träffade en svensk advokatbyrå, exportrådet och så klart massa olika delar av banken. Tallinn var en trevlig stad, även om det var fult och de byggde mycket överallt. Bra shopping och god mat. Relaxen på hotellet var inte heller helt fel. Synd att det inte blev mer av spabiten som är hur billigt som helst där. Men det kanske kan bli en sparesa fram igenom.

Lite bilder måste ju såklart vara med.




Nu i helgen har det varit långledigt så vi har börjat riva ut vårt kök. Igår slet Marcus och Johan massor och slängde ut nästan alla skåp + golv och panel så nu är det i stort sett bara diskbänken kvar att få bort och det får man väl ta lite försiktigt eftersom det är vattenrör som ska täppas till och så. Sen ska det slipas, målas, tapetseras och lägga golv. Och ta bort en del av väggen ut mot hallen... sen kan det nya köket komma och få sättas in. Kommer bli så bra när det blir klart.

I eftermiddag ska vi till Karlsborg. Inger har fyllt 50 och bjuder på fika, eller kanske mat. Vad vet jag? Sara och Lars kommer dit med nya bebisen och Per har kommit hem från sin halvårsresa runt jorden. Ska bli kul att träffa dem allihop.