Den stora mustkampen - jul vs. påsk

Idag var det dags. Musten skulle testas. Har haft en julmust light sparad och idag såg jag påskvarianten på willys så då slog jag till. Hällde upp en i varje dag och jag och Marcus drack med stor förväntan. Resultet? Jo, vi kände ingen skillnad alls. Det enda var att julmusten var lite kallare, men den har ju stått i kylen sen jul och påskmusten bara nån timme sen jag kom hem från jobbet. Det var det alltså...



Bestämde oss sen för att klippa Marcus eftersom han tänkt göra det ett tag. Jag hämtade mina saxar, rakapparat och grejer och började fixa. Tänkte att det nog var bäst att klippa lite först, innan det blev rakning, men efter ett tag tröttnade Marcus på min frisörlek så vi rakade av alltihop. Jag tycker att han är jättefin så, men han själv är väl bara lite halvnöjd med det. Men så blir det om man inte orkar vänta.
Nu är det min tur att komma på vad jag vill med mitt hår. Det bara växer och växer och jag måste göra något snart. I alla fall med luggen... och till sommaren ska Michaela ha barn och sen kommer ju hon vara mammaledig, så innan dess måste jag göra något, för jag kan ju inte gå till någon annan...

Förlorad match

Igår såg jag min älsklings lag förlora en match för första gången. Det var väldigt jämt hela tiden och jag tyckte nog att de slarvade lite emellanåt. Oavsett vilket lag man höll på igår tror jag alla i hela hallen var överens om att domarna var kass. De brukar inte vara något vidare, men den här gången var det extremt!
Har märkt att country lätt slappnar av när de leder med ett par mål och igår straffade det sig direkt för då kom Falkping ikapp och förbi ett par gånger. Så höll det på hela tiden och i slutet ryckte de till och vann. Deras målvakt var riktigt bra och tog massa straffar!
Men det kanske inte är jättelätt att satsa 100 % när man vet att man redan har vunnit som country har. Faik hade lite mer att spela för eftersom de jagar kvalplats. Men enligt Marcus kan man visst satsa ändå så jag vet inte... vet bara hur jag skulle fungera.

Snart dags för match

Snart är det handbollsdags. Puff kommer förbi och plockar upp mig och sen bär det av ända till idrottshallen. Funderar på om det inte är dags för countrytröjan idag. Man måste ju visa sitt stöd. Jo, det får bli den!


Mätt

Har väl egentligen inget nytt att komma med men det börjar bli dags att skriva lite ändå tror jag.
Har precis ätit och är jättemätt. Men det är ju bra. Bättre än att vara hungrig.

Jobbar min sista vecka i Skövde den här veckan och gjorde mitt sista kvällspass idag. Slutar 16 el 17 de dagar som är kvar. Ska bli kul att börja i Tibro sen. Och åka buss med min fina ipod!

Imorgon är det handbollsdags igen. Fast nu är det ju inte lika spännande. Country har ju redan vunnit serien så vi får väl se hur mycket de går in för det. Hoppas de inte slappnar av bara för att det är klart. Det är ju roligare att titta när det kämpas lite. Men de har ju varit hur duktiga som helst hittills så vill de ta det lite lugnt förstår jag.

Nej jag hade rätt... jag hade verkligen inte mycket att skriva så det får räcka så här.

28

Då var man 28 då, och det känns som vanligt ingen större skillnad. Men det är ju alltid trevligt att fylla år. Har varit på stan med Elin och Karin och kollat lite och blivit bjuden på lunch. Blev även bjuden på bussresan till stan. Hade tänkt gå en promenad men det blåste och var svinkallt så det blev buss istället och jag hade som vanligt inga pengar i plånboken och kort tar de ju inte på bussen.

Hade med kameran och tänkte föreviga dagen, men det glömde jag naturligtvis. Ett kort blev det i alla fall när vi sprang på Cilla.

Åkte hem vid 15-tiden och då hade Marcus kommit hem från jobbet. Fick present. En ipod nano. Jättesöt och fin och rolig. Nu ska jag bara lära mig den också. Tur att Karin har en likadan. Sen ska jag titta på roliga serier på bussen till Tibro. Borde ju vara perfekt med ett avsnitt scrubs eller 2½ men eller något under restiden.

Nu har herrn åkt iväg för att spela handboll och jag sitter här och tittar på min nya gröna sötnos.

Så här ser den ut (laddar för fullt)



Och här är flickorna på stan (Karin blundar lite, men det är ju inget ovanligt... hehe)



Och så en avslutande bild på den nyblivna 28-åringen



Ha en fortsatt trevlig kväll. Det ska jag ha. Nu blir det nog ett glas vin tror jag. Sen blir det god mat också när herrn kommer hem igen.

Problem

Idag har jag två problem. Jag har världshistoriens fulaste byxor på mig. Man kan ju tycka att jag får skylla mig själv som valt att ta på mig dem och att jag inte orkat tvätta det senaste, men oavsett vilket så är de förbannat fula så varför jag köpte dem från början är en stor gåta. Varför jag sen sydde upp dem så de blev för korta är ett annat stort frågetecken. Men nu är det bara en timme kvar tills jag kan gå hem och byta till något annat.

Nästa problem är att jag har raggsockar som går till knäna och är grymt varm om fötterna. Samma sak där med eget val och tvätt, men ändå...

Däremot hände en trevlig sak. Blev efter vissa uppmaningar tvungen att kolla min kommande lön och det var en angenäm upplevelse. Vi har fått incitamentspengar från 2006 retroaktivt. Verkar inte vara alla som fått det utan bara vi yngre. Fast vi var ju alla anställda under 2006 så vi förstår inte riktigt men tackar och tar emot. Undrar varför vi inte fick dem 2006?

Kvällsjobb

Sitter här på banken och det har äntligen lugnat ner sig lite. Har varit full fart hela dagen annars. Har lyckats få ordning på alla papper som bara blivit liggande i en stor hög och nu börjar man nästan varva ner lite. Fast det är ju lite mindre än en timme kvar tills vi stänger så än kan allt hända.

Igår fick jag mina naglar fixade igen. De har rykt lite en efter en så när jag kom dit hade jag tre kvar... hon skrattade lite åt mig. Men nu är de fina igen och lite kortare den här gången. Får se om jag lyckas hålla dem bättre när det är mer naturlig längd på dem. De ser i alla fall fina och välvårdade ut och det är huvudsaken.

Igår började jag lite med mitt pulverätande/drickande igen. Fast nu bara dagtid. Så frukost och lunch blir det en drink och sen mat när jag kommer hem. Pratade om detta med Puff och vi kom fram till att även om det egentligen är bättre att byta lunchen mot mat så är det lättare att äta på kvällen när man kommit hem. Det är ju väldigt smidigt att bara ta med sig en påse till jobbet och inte behöva tänka på matlåda. Sen är nog risken större att man fuskar om man äter mat på lunchen, för då kanske man är vrålhungrig när man kommer hem och hur kul är det med en påse pulver då?

Nu ska jag kolla lite resor tror jag...

Skoj skoj

Det här var riktigt skoj. Ännu mer Annah-humor


http://sublime.stud.hive.no/temp/svt.html


Blommor

När jag kom hem från jobbet idag alldeles svettig och äcklig efter en rask promenad stod det en blombukett och väntade på mig. Min älskade älskling hade köpt trots att vi sa att vi inte skulle köpa något till varandra idag =)
Blev så glad! Han är verkligen bäst i världen!!! Love you!



En liten bild

Vad kan väl vara mer rätt än att lägga upp en bild från bowlingen i fredags. Håll till godo, här är jag och mitt lag (med konkurrentlag i bakgrunden). Och ja, jag var yngst... =)

image2

Långtråkigt...

Skulle kunna tänka mig att gå hem nu faktiskt....


Lite uppdatering

Nu var det längesen jag skrev... eller ja, det beror väl på vad man anser vara längesen, men ett par dagar sen var det allt.

I fredags jobbade jag sista dagen i Töreboda och på kvällen bowlade vi och åt lite. Bowlingen var kul, men två naglar fick jag offra,,. men det var jag ju inställd på så det fick väl gå. En gick direkt under uppvärmningen, men den andra klarade sig till sista serien då den flög all världens väg. Tummen och ringfingret på höger hand blev det den här gången. Såg att pekfingret börjar släppa lite i ena kanten också så det är nog dags för ett återbesök på riktigt.
Bowlingen i övrigt var intressant. Jag körde eftersom de kommunala kommunikationerna från Töreboda till Skövde en fredagkväll var så där... Alltså var jag den enda som var nykter... de andra var av olika grad påverkade av alkoholhaltiga drycker...

En annan sak som hände på fredagen som kanske inte var riktigt lika rolig var att det var rån på bankens kontor i Hjo. Har varit mycket rån det senaste men när det kommer så där nära så känns det helt plötsligt på ett annat sätt. Att sen min kära far jobbar där gjorde väl också sitt till. Men han ringde och allt var okej med honom. Han hade suttit på sitt rum hela tiden så han slapp vara ute i banklokalen och vänta... men det är nog ändå ingen rolig händelse.

Lördagen fördrevs med lite mat i Ryd och melodifestival på kvällen. Inga höjdarlåtar direkt.
På söndagen åkte vi till Karlsborg och hälsade på och blev bjudna på lite mat där också. Fast man fick ju hjälpa till =). Oj vad jag rullade köttbullar.

Igår jobbade jag låååång dag och sen var jag duktig och gick hem. Det ska jag göra idag också, fast idag jobbar jag bara till 16. Sen blir det en laddning dinkelpannkakor till middag. Åh vad gott!

Men nu får jag nog ta och jobba lite =)

Humor på hög nivå =)

Det här är äkta Annah-humor (och pappas också....). Skrattar så jag gråter!

Den detaljerade skitguiden


Den perfekta skiten

Då och då är alla med om den perfekta skiten. Den är ovanlig, men sannerligen en skönhet. Du sitter där och väntar dig det värsta, men det du får är ett fjärtlöst underverk som glider lätt och bryter vattenytan med samma avsaknad av plask som en olympisk simhoppare. Du använder toapapperet för att finna att det var helt onödigt. Det får dig att känna dig helt tillfreds med världen och du får känslan av att du är i perfekt symbios med den.


Ölskiten

Usch! Olycksgraden beror på toleransen hos den som skiter och är resultatet av för mycket öl - det spelar ingen roll om det var 2 eller 22. Det du får är en elak, utdragen, högljudd skitning, komplett med en stinkande Lützendimma som kan fylla badrummet i flera dagar. Att moona för någon den närmaste tiden rekommenderas inte.


Chiliskiten
(eller Den Japanska Flaggan)

Het när den går in, napalm när den kommer ut. Den är där hela dagen och får fisringen att kännas ungefär som ett rymdskepps raketmotor. Din häck kommer också att se ut som en "japansk flagga", därav det andra namnet.


Slut-på-papper-skiten

Lättnad - du är klar och sträcker dig efter papperet, bara för att se en tom kartongcylinder stirra tillbaka mot dig. Nu ligger paniken i luften. Du skulle kunna använda gardinerna, men då skulle någon fråga var gardinerna är. Mattan? Nej, för stor och otymplig. Du fattar samma slutsats som alla andra som erfar denna skit måste fatta - upp med kallingarna, dra ihop skinkorna och släpa dig bort till närmsta pappersrulle. I nödfall duger dina strumpor.


Geronimoskiten

Slår i vattnet som en torped och skapar en kall vattenpelare som smeker din stjärt och ger dig en sanslös chock. Nu är du blöt - troligen också generad om vattenpelaren blötte ner halva din rygg som bonus. Dagens tips: dölj istället för att torka.


Förstfödselskiten

Helt enkelt för stor för att kunna ta sig genom den tunnel naturen gett dig för just detta ändamål. Du sitter där och tänker över ditt dilemma. Först gör det ont, sedan blir det värre. Du svettas ymnigt och undrar om du någonsin kommer att få se dina nära och kära igen. Du kan se tidningsrubrikerna framför dig: "Man dog under försök att kläcka en monsterlimpa!" Det finns bara tre saker att göra: 1. Skrik. 2. Ring en barnmorska. 3. Hoppas att du har vaselin så att du kommer ur det här levande.


Tjocka Berta-skiten

Bäst tillämpad på allmänna toaletter. Ni sitter där i godan ro när du släpper lös en samling högljudda, gasiga laddningar som bryter tystnaden som maskingevärseld. Killen i båset bredvid faller till marken som en veteran från Vietnamkriget, medan han håller i sitt paraply som en AK. Sabla kommunister.


Ljudeffektsskiten

Du känner hur du har en högljudd på gång, men familj, vänner eller kollegor är inom hörhåll. Så du måste vara lite kreativ för att dölja de vidriga ljud du är på väg att släppa fria. Timing är livsviktigt här. Precis när utsläppet sker, pröva en av följande metoder: 1. Spola. 2. Tappa pengar på golvet. 3. Sjung de första två stroferna av din favoritopera.


Dödsgreppsskiten

Du är klar... nåja, nästan. En liten en vägrar släppa taget. Du tar tag i toalettstolen med båda händerna och skakar, du vrider dig och pumpar men den jäveln hänger fortfarande där som ett plommon mellan dig och vattnet. Tänk om du hade haft en sax nu...


Hela-rullen-skiten

Inte att förväxla med "slut-på-papper-skiten". Det spelar ingen roll hur mycket du torkar dig, det räcker ändå inte. Du drar hela rullen och spolar minst tolv gånger. Hela episoden är ett stort slöseri med papper. När toarullen till sist drar sin sista suck duger vad som helst. Pappersnäsdukar, handdukar, mattan, väggarna - vad som helst.


Extranummerskiten

Aah. Du är klar, så du torkar dig, klär på dig, spolar, tvättar händerna och ska precis lämna rummet när du inser att en till är på väg. Så du måste återvända för ett extranummer. Världsrekordet ligger på sju extraomgångar...


Houdini-skiten

Du gör din grej, ställer dig upp för att spola, och ser att den har försvunnit helt. Kröp den ner i röret självmant eller har du drömt alltihop? Borde du spola? Svaret är ja, eftersom annars kan vi garantera att den kommer att titta upp igen och le mot nästa person som kommer in hit.


Pest eller kolera

Blev så inspirerad av mig själv och ett tidigare mail jag skickade att jag fortsätter här... =)

Vilket av följande skulle du välja?

- Alltid ha en storlek för små kläder.

eller

- inte ha några tår.

Mer om byxor

Idag jobbar jag min sista dag i Töreboda och ikväll är det bowling på schemat. Har med mig kameran så det kanske kommer en bild eller två på mig och gamlingarna i bowlingutstyrsel (skorna alltså...). Ska bli jättekul!
Har för övrigt på mig ett par jeans som jag inte använt på bra länge. Hade faktiskt glömt bort dem, men igår när jag funderade på bra jobb- och bowlingkläder så kollade jag lite i lådorna och hittade två par gamla godingar som båda satt toppenbra. Och det är nära till favvisarna. Skönt med en halvny garderob. 
Nej, nu får jag nog jobba lite igen!

Slappa byxor

Imorse när jag tog på mig mina bruna bankbyxor så var det väääldigt mycket tyg över trots att de var nytvättade. De sitter faktiskt inte alls bra längre, men då hann jag inte byta. Tänkte på det sist jag hade dem också, men då fick jag för mig att det var för att jag hade haft på mig dem hela dagen. Och de blir ju inte bara stora, utan långa också. Men det är bara trevligt! Får väl köpa nya. De är ju inte skitsnygga, men ändå väldigt sköna och passande för ett bankjobb.
Planerar ju en Stockholmsresa framöver och lite shopping då kommer det väl bli. Ett par kilo till bara så är jag nöjd sen och då blir det en helt ny garderob. Gamla favvisar som kommer passa igen och massa shoppingbelöning =)


Lost

Nu börjar äntligen Lost igen. Blev positivt överraskad eftersom de när det slutade sist sa att det inte skulle komma tillbaka förrän till hösten. Idag är det "past, present and future" och nu har det börjat så nu måste jag titta!

Tisdagskväll

Nu är det ny dag/kväll så nu får jag skriva om naglarna igen =)
Var hos Carina igår och hon lagade den tappade nagel + filade, limmade lite och målade alla de andra. Sååå snäll och bra är hon. För besväret fick jag betala 50 kr. Hur billigt som helst, så där vann hon mig som kund om hon inte gjort det tidigare...

Har jobbat i Skövde idag och ska vara där ett par veckor fram över nu och det känns bra. Det är lite mer fart och fläkt där och det passar mig bättre än att sitta och rulla tummarna... Imorgon börjar jag inte förrän 10 så då blir det träning på morgonen. Har inte kommit på vad jag ska göra än, men antingen blir det gymet eller så blir det promenad. Hade hoppats på att det funnits något kul pass, men det fanns bara power yoga och det vill jag inte köra på morgonen, så vi får se vad jag känner för. Lutar åt promenad som det är just nu. Mycket smidigare på alla sätt. Är inte sugen på styrketräning och då blir det ju något konditionsaktigt på gymet också så då kan jag lika gärna ut och gå och få lite frisk luft samtidigt. Har planer på att köpa ett par stavar. Har funderat på det ett tag och nu kan det nog vara rätt tid. Man får ju bra fart med såna och lite mer träning för armarna. De kostar ju inte så jättemycket heller...

Lycklig

Har precis pratat med Carina som gör mina naglar, och idag kl 17 får jag komma dit och laga! Vad glad jag blev att hon hade tid så snabbt. Blev alldeles paff att det gick så snabbt, men nu är min dag räddad. Känner verkligen hur kunderna tittar på mitt högra långfinger och undrar varför jag inte har en fin nagel där också. Försöker dölja det så gott det bara går =)

Nu lovar jag att inte skriva mer om mina naglar... inte idag i alla fall, för så intressant kan det knappast vara för någon.

Dagens i-landsproblem

Kom precis på... undrar hur mina naglar klarar av en bowlingkväll? Bowla är ju hur kul som helst, är inte särskilt bra, men om jag ska tänka på mina naglar så kommer jag ju bli ännu sämre. Och det måste jag ju göra för de kostade massor ju! Kanske får se till att få återbesöket efter fredagen, fast helst skulle jag ju vilja innan.
Har för övrigt fått två små paper cuts på tummen som gör skitont.

Inte lätt när man har såna jätteproblem som jag har just nu =)

Illa illa...

Igår lossnade nageln igen... skulle bara öppna frysen så flög den all världens väg. Idag ska jag ringa och be om en akuttid. För den här gången försökte jag inte limma fast den igen utan nu har jag en helt kort, ful, naturell nagel mitt bland de andra finmanikyrerade.

Idag åkte jag tåget till Töreboda för antagligen sista gången. Jobbar ju näst sista dagen här idag, men på fredag tar jag bilen eftersom vi ska ut och bowla och äta efter jobbet. Gick inga jättebra kollektiva kommunikationer senare en fredagkväll om man inte vill åka via Mariestad och vänta där över en timme för att sen ta en buss till Skövde. Känns lättare att ta bilen.

Nu är det dags för en kopp kaffe. Har tänkt på det ett tag nu men nu känns det helt rätt.

Då var det klart

Nageln är fastlimmad igen. Blev kanske inte 100%-igt bra med 90 i alla fall och det är det säkert bara jag som ser. Får fixa till den på riktigt när det är dags för återbesök. Men det är inte än.

Mineralpudret var säkert toppenbra, men jag har insett (och egentligen vetat länge men förträngt) att jag har blivit väldigt väldigt blek. Och den där kanten man får är ju inte toppensnygg så jag svalde stoltheten och hämtade en ny foundation en nyans ljusare, och den blev jättebra. Tur att man har ett litet lager i garderoben. Fast sola lite ska jag nog snart göra ändå för annars kommer jag övergå i den där sjukbleka färgen och den är inte jättesmickrande...

Handbollen idag var inte ens lite spännande. Men vad hade man väntat sig när älsklingens topplag mötte seriens bottenlag? Kändes som andra laget hade gett upp redan när matchen började så ingen gick väl in för det särskilt mycket. De vann stort i alla fall fast Marcus spelade inte. Satt på bänken och var dålig. Var iväg och hyrde film förut (när gjorde man det sist? Längesen....) och när jag kom hem sov han i soffan och gör det fortfarande så han får fortsätta med det. Filmen kan vi se imorgon.

Det går lite b-filmer på tv, så de och datorn får roa mig resten av kvällen. Har nog någon bok också om det skulle behövas... men nu ska jag surfa vidare.

Morgontankar

Idag gick vi upp tidigt! Marcus skulle upp och iväg och greja med handbollen, och då vaknade jag också och gick upp. Han mådde inget vidare, blev dålig redan igår, men är lite mer "kämpe" än vad jag skulle varit. Skulle vara med på handbollen i eftermiddag också, även om han bara sitter på bänken för att han inte orkar spela...
Jag och Puff ska i alla fall dit och kolla som vanligt. En fika på rådhuset blir det innan. Eller ja, en kopp te eller kaffe i alla fall. Vi har ju blivit nyttiga och extrema båda två =)

Var och hämtade ut ett paket från Mary Kay igår. Har suttit och tittat på alla saker och provat lite och så nu sen Marcus åkte. Tycker sånt är så roligt! Och idag var det extra skoj för nu har jag köpt med lite nyheter i fina presentpåsar! Nytt mineralpuder bland annat. Det ska jag prova sen, efter duschen. Men jag räknar iskallt med att det kommer vara lika grymt bra som alla andra produkter.

När jag var på väg hem från jobbet igår råkade jag på något märkligt sätt tappa en nagel, så den måste jag laga. Det är ju inte jättesnyggt med 9 långa fina franskmanikyrerade, och en kort, ful mitt i. Långfingernageln på höger hand var det. Hade ju varit smidigare om det varit lillfingret. Men eftersom jag jobbar på bank och knapprar på siffertangentbord ett par gånger per dag så används de tre mittenfingrarna på högerhanden mest och slits väl mest också antar jag...

Om man skulle ta och vispa till sig en morgondrink kanske och sen ta en dusch. Så får det bli.